Bankaların yeni taktiği: Sokağa çıkmasan da çalışmaya devam

23 Nisan dolayısıyla dört günlük sokağa çıkma yasağı gelirken, bankalar yeni bir taktik devreye soktu. Birçok çalışanını "önlem" çerçevesinde evden çalıştıran bankalar 24 Nisan günü tüm çalışanlarını evden hizmet vereceğini açıkladı.

Bankaların yeni taktiği: Sokağa çıkmasan da çalışmaya devam

Koronavirüs salgını birçok işletmenin zorunlu olarak kapanmasına neden olurken, ofis çalışanlarının önemli bir kesimi “çevimiçi” çalışmaya devam ediyor. Evler işyerine dönerken, çalışanlar için zaman kavramı bir kenara bırakıldı. Uygulama giderek yaygın hale geliyor.

Sokağa çıkma yasağı ile birlikte çevrimiçi çalışma banka çalışanları için zorunlu haline geldi. 23 Nisan dolayısıyla dört günlük sokağa çıkma yasağı uygulaması 31 ilde hayata geçecek. Bu esnada 24 Nisan günü “normal iş günü” olarak ilan edilirken, banka çalışanları “evden” çalışacak.

Bankaların kendi müşterilerine ve çalışanlarına gönderdiği yazıda ortaya çıkan gerçek, sömürünün teknolojik boyutunu gözler önüne seriyor. Banka çalışanları durumdan rahatsız olduğunu bildirirken, ev ve işyeri arasında bir farkın kalmamasına dikkat çekiyorlar.

Bununla beraber birçok bankada “normal” şartlarla çalışmaya geri dönüldüğü de öğrenildi. Sınıf Tavrı’nın edindiği bilgilere göre Yapı Kredi Bankası’nda ticari bireysel bankacılık yapılan bölümlerde normal çalışma dönemine geçildi. Bu kesiler haricinde ise çevrimiçi çalışmanın devam edildiği ve işyeri ile ev arasındaki ayrımın silikleştiği de ifade edildi.