Bank Asya'nın 'kariyer uzmanı' Merkez Bankası'na atandı

Merkez Bankası'nda görevden alınan İnsan Kaynakları Genel Müdürü Sinan Binbir'in yerine atanan Dr. Doğan Başar'ın kapatılan Bank Asya'da 'Kariyer Planlama ve İşe Alım Uzmanı' olarak görev yaptığı ortaya çıktı.

Bank Asya'nın 'kariyer uzmanı' Merkez Bankası'na atandı

Merkez Bankası İnsan Kaynakları Genel Müdürü Sinan Binbir geçtiğimiz günlerde görevinden alınmıştı.

Binbir’den boşalan yere getirilen isim ise hayli tartışma yaratacak cinsten oldu. Daha önce “Bank Asya Kariyer Planlama ve İşe Alım Uzmanı” olan Dr. Doğan Başar Merkez Bankası’nda Binbir’İn yerine görevlendirildi.

Görev yaptığı dönemde üniversiteleri gezip ‘FETÖ’ bağlantılı Bank Asya’nın üniversite öğrencilerine sunduğu kariyer fırsatlarını anlatan Başar’ın “etkili CV hazırlama yöntemleri” ve “öğrencilerin iş başvurusu ve mülakat süreçlerinin verimliliği” konusunda da konferanslar verdiği öğrenildi.

VeryansınTV‘nin haberine göre, Başar’ın 2010’da katıldığı bir konferansa ait bilgiler hâlâ Yalova Üniversitesi’nin resmi internet sitesinde yer alıyor.

Sitedeki duyuruda şöyle deniliyor:

“Yalova Üniversitesi İktisadi ve İdari Bilimler Fakültesi İşletme Bölümü tarafından düzenlenen İşletme Bölümü Gelişim Seminerleri Serisi 2010’un dördüncüsü olan “İşletmecilikte Kariyer Planlama-Mülakat ve CV Hazırlama Teknikleri” konulu seminer Yalova Meslek Yüksekokulu Konferans Salonu’nda gerçekleştirildi. Bank Asya Kariyer Planlama ve İşe Alım Uzmanı Doğan Başar’ın konuşmacı olarak katıldığı seminere İktisadi ve İdari Bilimler Fakültesi öğretim üyeleri ve öğrenciler katıldı. Doğan Başar’ın Bank Asya’nın üniversite öğrencilerine sunduğu kariyer fırsatlarını da aktardığı sunumunda odak noktası; etkili CV hazırlama yöntemleri ve öğrencilerin iş başvurusu ve mülakat süreçlerinin verimliliği oldu. Özellikle Başar’ın işe alım sürecinin en önemli safhası olan mülakat sürecini, bir öğrencimiz ile birlikte gerçekleştirdiği görüşmeyle, uygulamalı olarak aktarması ve bu konuda henüz yeterli tecrübeye sahip olmayan öğrencilerimiz için yol gösterici oldu….”