Balkona astığı havlu nedeniyle ihbar edildi, gözaltına alındı

Kayseri'de yabancı uyruklu bir kişi, ıslak havlusunu kurutmak için balkonuna astı. Havluyu "İngiliz bayrağına" benzeten mahallelinin tepkisi üzerine, bu kişi gözaltına alındı.

Balkona astığı havlu nedeniyle ihbar edildi, gözaltına alındı

Kocasinan ilçesine bağlı Fuzuli Caddesi’ndeki 6 katlı apartmanın 5’inci katında akşam saatlerinde meydana gelen olayda, iddiaya göre, bir süredir Kayseri’de yaşayan İranlı Mohammad Reza K., havlusunu kurutmak için balkonuna astı.

Bu sırada iftar için balkonlarında bekleyenler ise  Mohammad Reza K.’ya tepki göstererek, polise ihbarda bulundu. Olay yerine gelen polis, Mohammad Reza K.’yı gözaltına aldı. Üzerinde İngiliz bayrağını olduğu belirtilen söz konusu havluya ise “el konuldu”.

Mohammad Reza K., ifadesi alınmak üzere Argıncık Polis Merkezine götürüldü. İranlı şahsın polis merkezinde verdiği ifadede, “Ben ıslak olan havlumu kurutmak için balkona astım. Benim herhangi bir provokatif eylemim kesinlikle olmadı” dediği öğrenildi.

Kayseri Valiliğinin de yaptığı açıklamada, “Söz konusu havluyu kurutmak için balkonuna astığını iddia eden yabancı uyruklu şahıs hakkında gerekli yasal işlemler başlatılmıştır,” denildi.