Balerinler 'çıplak' diye ihbar edilmiş

Antalya Devlet Opera ve Balesi sanatçılarıyla tramvayda yapılan gösterinin 'Burada çıplak vatandaşlar var' denilerek ihbar edildiği öğrenildi.

Balerinler 'çıplak' diye ihbar edilmiş

Antalya’da, eski gazeteci, fotoğraf sanatçısı ve yönetmen Müge Ayyıldız, Antalya Devlet Opera ve Balesi sanatçılarıyla baleyi sokağa taşıdı.

Hem bale dansına dikkat çekmek hem de hiç bu dansı izlememiş insanları baleyle tanıştırmak için başlattığı proje  kapsamında bale dansını sokağa taşıdığını söyleyen Ayyıldız, ” ‘Halka sanatı gösterecek neler yapabilirim?’ diye düşündüm. Türkiye’de hiç opera ve bale izlememiş çok insan var. Hiç balerin ya da balet görmemiş insanlara baleyi anlatmak istedim. Kalabalık ortamlara sanatçıları götürerek fotoğraflar çektim” dedi.

Çekim sırasında halkın tepkilerinin enteresan olduğunu söyleyen Müge Ayyıldız, “Biz çekim yaparken yanımızdan gülümseyerek geçen de oldu, durup birkaç dakika izleyen de. Genel anlamdaki tepki ise şaşkınlıktı” diye konuştu.

Tramvay istasyonlarındaki çekimleri yaparken ilginç bir de olay yaşadıklarını kaydeden Ayyıldız, “Birileri bizi şikayet etmiş. Polis geldi. ‘Burada çıplak vatandaşlar olduğu ihbarını aldık. Galiba sizsiniz’ dedi. Tabi orada ne yaptığımızı anlattım. İşleri gereği kimlik kontrolü yaptılar ve sonra da teşekkür edip gülümseyerek gittiler. Benim için unutulmaz bir anı oldu bu” dedi.