Bakırköy Cumhuriyet Başsavcılığı iki kez yalanlandı: Gazeteciye darp var

Odatv Genel Yayın Yönetmeni Barış Pehlivan’a, cezaevinde uygulanan darp görüntüleri günler sonra ortaya çıktı. Bakırköy Cumhuriyet Başsavcılığı iki kez yalanlanmış oldu.

Bakırköy Cumhuriyet Başsavcılığı iki kez yalanlandı: Gazeteciye darp var

Odatv Genel Yayın Yönetmeni Barış Pehlivan’a, cezaevinde uygulanan darp görüntüleri günler sonra ortaya çıktı. Bakırköy Cumhuriyet Başsavcılığı iki kez yalanlanmış oldu.

Barış Pehlivan’ın darp edildiğine yönelik iddialar ortaya atıldığında, Bakırköy Cumhuriyet Başsavcılığı iddiaları net bir şekilde yalanlanmıştı.

Başsavcılık açıklamasında, “Bugün bazı medya organlarında ‘Silivri Cezaevinde bir gardiyanın Barış Pehlivan’ın sırtına vurarak darp ettiği’ iddiası üzerine Silivri Cezaevi Savcılığımız tarafından olay incelenmiştir.Yapılan incelemeler ve kamera görüntülerinin izlenmesi sonucunda haberlerdeki iddiaların asılsız olduğu tutuklu Barış Pehlivan’ın infaz koruma memurları tarafından hiçbir şekilde darp edilmediği, sözlü ya da fiili kötü muamelede bulunulmadığı tespit edilmiştir.” demişti.

Yine Bakırköy Cumhuriyet Başsavcılığı, konuyla ilgili “Tutuklu Barış Pehlivan veya avukatları tarafından Cezaevi İdaresine, Cezaevi Savcılığına bu konuda sözlü, yazılı herhangi bir müracaat olmamıştır.” ifadelerini paylaşmıştı.

Oysa Barış Pehlivan ve avukatlarının konuyla ilgili suç duyurusunun ardından soruşturma başlatılmış ve görüntüler incelenmişti. Savcılık “darp olmadığını” ileri sürerek kovuşturmaya yer olmadığına karar verse de bugün görüntüler ortaya çıktı.

Cezaevindeki gardiyanın cezaevine kabul sırasında Barış Pehlivan’ı kasıtlı ve bilinçli olarak, etrafı da kontrol ederek darp ettiği görüntüler kamuoyunda büyük tepkiye sebep oldu.

“Haberin Var Mı İnisiyatifi” de darp vakasına ilişkin bir açıklama yaparak sosyal medyada tepki göstermeye çağırdı. Bunun üzerine #GazeteciyeDarpVar etiketiyle Savcılığın yalanladığı darp olayına tepki mesajları paylaşıldı.

İnisiyatif tarafından yapılan açıklamada şu ifadelere yer verildi:

“Odatv Genel Yayın Yönetmeni Barış Pehlivan 6 Mart 2020’de tutuklanmasının ardından götürüldüğü Silivri Cezaevi’nde kötü muameleye maruz kaldığını söylemiş ardından suç duyurusunda bulunmuştu.

Savcılık Pehlivan’ın suç duyurusunu inceleyerek, tüm idari soruşturmaları yaptığını söyledi. İncelenen kamera kayıtlarında darp anına ait görüntüye rastlamadığını ileri sürerek, delil olmadığı gerekçesiyle kovuşturmaya yer olmadığına karar verdi.

Yetmedi Sabah Gazetesi, darp iddiasını ‘yalan’ diyerek suçlayıcı yayınlar yaptı.

Yetmedi, bu sefer iddianameyi hazırlayan savcılar darp iddiasıyla ‘dezenformasyon yapıldı’ dedi.

Ancak bugün yok denilen delil ortaya çıktı. Yayınlanan görüntülerde gerçek gün gibi ortaydı. Göz göre göre suçun üstünü örttüler.

Bugün 21.20’de

#GazeteciyeDarpVar etiketiyle paylaşıyoruz.”