Bakanlık yargı kararlarını dinlemiyor: Güvenpark'ın altı oyuluyor

TMMOB Mimarlar Odası Ankara Şubesi, Güvenpark Koruma Amaçlı İmar Planları'nın iptal kararına rağmen inşaat çalışmalarının devam ettiğine dikkat çekerek "Güvenpark ve anıt tehdit altında" dedi.

Bakanlık yargı kararlarını dinlemiyor: Güvenpark'ın altı oyuluyor

Mimarlar Odası Ankara Şube Başkanı Tezcan Karakuş Candan, Güvenpark Koruma Amaçlı İmar Planları’nın iptal edilmesinin ardından alanda denetimde bulunurken çalışmaların devam ettiğine dikkat çekti.

Alanda Mimarlar Odası Ankara Şube Sekreteri Nihal Evirgen ve Kent İzleme Merkezi Sekreteryası Redife Kolçak’la birlikte yaptığı inceleme sonrası açıklama yapan Mimarlar Odası Ankara Şube Başkanı Tezcan Karakuş Candan şunları söyledi:

“Güvenpark’ta Koruma Amaçlı İmar Planları iptal edilmişken ve mahkeme altyapı ile ilgili düzenlemelerin parkın özgün yapısını bozacağını ifade etmişken, yerinde yaptığımız incelemelerde, çalışmaların devam ettiğini, Güvenpark’ın altının oyulduğunu tespit ettik. Mahkeme kararlarını Ulaştırma Bakanlığı’na göndererek, yargı kararlarına uyularak alandaki tüm çalışmaların durdurulması gerektiğini resmi yazı ile bildirmiştik. Ancak gelinen aşamada, bakanlık yargı kararlarını uygulamak yerine, Güvenpark’ın altını oymaya devam ediyor. Bakanlık yetkilileri hakkında suç duyurusunda bulunacağız.”

Güvenpark’ın altının oyulduğunu ve yapılan sondajların Güvenpark ile anıtı tehdit ettiğini belirten Tezcan Karakuş Candan “Cumhuriyet’in kuruluş simgelerinden olan Güvenpark ve Güven Anıtı’nın onarımı ve bakımının yapılması içinde Kültür Bakanlığı’na ve Büyükşehir Belediyesine çağrıda bulunuyoruz. İnşai faaliyetler durdurulsun, anıtın onarımı ve bakımı yapılsın.”  çağrısı yaptı.