Bakanlık liglerin tamamlanmasını istiyor

Gençlik ve Spor Bakanı Mehmet Muharrem Kasapoğlu, futbolla ilgili gelişmeleri konuşmak için gerçekleştirdiği video konferansta açıklamalarda bulundu.

Bakanlık liglerin tamamlanmasını istiyor

Bakan Kasapoğlu, “Hepimiz için asıl olan, liglerin tamamlanmasıdır. Bu yolda da Bilim Kurulu başta olmak üzere sağlık kuruluşlarımızın yönlendirmeleri oldukça önemli” dedi.

Gençlik ve Spor Bakanı Mehmet Muharrem Kasapoğlu, Türkiye Futbol Federasyonu (TFF) Başkanı Nihat Özdemir, Kulüpler Birliği Vakfı Başkanı Mehmet Sepil ve Süper Lig kulüplerinin başkanlarıyla video konferans yöntemiyle bir toplantı gerçekleştirdi. Toplantıda Gençlik ve Spor Bakan Yardımcıları, genel müdürler ve üst düzey yetkililer de yer aldı.

Bakan Kasapoğlu, toplantının açılış konuşmasında birlik ve beraberlik içinde güzel şeyler başaracaklarını belirterek,”Kulüp başkanlarımızın bu görüşmeye dahil olması bizler için mutluluk verici” dedi.

“ASIL OLAN LİGLERİN TAMAMLANMASIDIR”

Bakan Kasapoğlu’nun açıklaması ise şöyle:

“Hepimiz için asıl olan, liglerin tamamlanmasıdır. Bu yolda da Bilim Kurulu başta olmak üzere sağlık kuruluşlarımızın yönlendirmeleri, sağlık otoritelerinin, uluslararası kurumların yaklaşımları çok önemli bir rehberdir. Bir sporcumuzun sağlığını, bir maça ya da organizasyona değişmeyeceğimizi en başından beri ifade ediyoruz. Sağlık her şeyin başında gelen çok önemli bir unsur. O yüzden bu sürecin ortaya çıkardığı negatif etkileri, ilgili spor camiamızdaki paydaşların karşılaştığı negatif etkileri görüyoruz. Sorunları net bir şekilde teşhis etmek, bundan sonraki süreçte de bu sorunların üzerine gitme sorumluluğu bizlere düşüyor.

Futbolumuz, spor camiamız adına, idari, mali ve sportif anlamda yapılanları değil, yapılmayanları, yeni yaklaşımları hep birlikte ortaya koymalıyız. Önemli olan bu süreci nasıl fırsata çevireceğimiz. Bu sürecin Türk sporu açısından tüm paydaşlarıyla bir irtifa kaybı değil, bir kazanım olmasını istiyoruz. Kulüplerimizin, federasyonlarımızın bu süreci iyi analiz etmesi gerektiğine inanıyoruz. Kulüplerimiz ile federasyonlarımızın mali, idare ve sportif anlamda yaşadıklarını, pandemi sonrasında elimizdeki kaynakların verimli kullanılması yönünde sorumlu gördüğümüzü, bundan da mutlu olduğumuzu belirtmek istiyorum.”

DEPLASMANA GİDECEK TAKIM ÖZEL ARAÇLA İZOLE ŞEKİLDE YAPILACAK

Öte yandan Türkiye Futbol Federasyonu’nun (TFF) sezonun kalanının haziran ayının ikinci haftasından itibaren oynanacağını açıklamasının ardından, uygulamaya dair yol haritası da belli oldu.

Cumhuriyet’ten Cumhur Önder Arslan’ın haberine göre, maçların başlayacağı tarihin yanısıra karşılaşmaların nerede ve hangi tedbirler alınarak oynanacağı, Bilim Kurulu’nun görüşü alındıktan sonra netleşecek.

Süper Lig’de sekiz hafta, Türkiye Kupası’nda da üç maç kaldı. Kupadaki iki yarı final rövanşının aynı gün oynanacağı dikkate alınırsa toplamda 10 maç gününe ihtiyaç var. Haziran ve temmuzda hafta sonu oynanacak maçlarla ligin tamamlanması hedeflenirken, ihtiyaç halinde hafta içi de birkaç maç oynatılabilir.

TFF’nin planına göre lig normal formatıyla oynanacak, Play-Off uygulaması gündemde değil. Şartlar gerektirirse maçları tek şehirde oynama seçeneği değerlendirilecek.

Her koşulda maçlar seyircisiz oynanacak. Haziran ortası ligi başlayacağı düşünüldüğünde kulüplerden, ülkelerine giden yabancı futbolcularını bir an önce Türkiye’ye çağırmaları istendi. Yurt dışından gelen yabancı futbolcular, 14 gün karantinaya alınacak.

Deplasmana gidecek her takım, seyahatini kendilerine tahsis edilecek özel uçak veya araçlarla izole şekilde yapacak. TFF Sağlık Kurulu, tüm takımlara, oturma düzeninden binecekleri otobüse kadar seyahat kriterlerini içeren talimat verecek.