Bakandan 'müjde': Cep telefonu abonelerine 1 gb ücretsiz internet sağlanacak

Bakan Karaismailoğlu, GSM operatörlerinin ramazanda internet kullanan abonelerine 1'er gigabyte (GB) interneti ücretsiz sağlayacağını açıkladı.

Bakandan 'müjde': Cep telefonu abonelerine 1 gb ücretsiz internet sağlanacak

Cahit Turhan’ın görevden alınmasından Ulaştırma ve Altyapı Bakanlığı görevine getirilen Adil Karaismailoğlu, GSM operatörlerinin genel müdürleriyle videokonferans yöntemiyle yaptığı görüşme sonrası alınan kararlara ilişkin değerlendirmede bulundu.

Mobil abone sayısının 2020 itibarıyla 81 milyona ulaştığını belirten Karaismailoğlu, “Kovid-19 tedbirleriyle gördük ki Cumhurbaşkanımız Sayın Recep Tayyip Erdoğan’ın liderliğinde 18 yılda haberleşme altyapısına yaptığımız yatırımlar sayesinde ülkemiz bu konuda dünyanın en iyi altyapılarından birine sahip durumda. Keza neredeyse eğitimden çalışma hayatına kadar her şey dijital ortama kaymasına ve erişim altyapısına talep birkaç kat birden artış göstermesine karşın hiçbir aksama yaşanmadı.” iddiasında bulundu.

İnternet kullanımının bu dönemde vatandaşlara ayrıca bir yük getirmemesi amacıyla tüm GSM operatörlerimizden vatandaşlarımız adına bir destek istediklerini söyleyen Bakan Karaismailoğlu, “Bakanlığımız ile operatörler arasında vardığımız mutabakatla tüm operatörlerimiz, 81 milyon cep telefonu abonesine vatandaşımızın her birine ramazan ayında 1’er GB interneti ücretsiz sağlayacak.” açıklaması yaptı.