Bakan Ziya Selçuk: Okullar 1 Haziran'da açılacak demedik

Milli Eğitim Bakanı Ziya Selçuk, okulların 1 Haziran'da açılacağına yönelik iddialar üzerine, böyle bir ifadesi olmadığını belirtti.

Bakan Ziya Selçuk: Okullar 1 Haziran'da açılacak demedik

AKP’li Cumhurbaşkanı Tayyip Erdoğan ‘normalleşme planı’ kapsamında  Liselere Geçiş Sınavı ve üniversite sınavıyla ilgili açıklamalarının ardından gözler Milli Eğitim Bakanı Ziya Selçuk’a çevrildi.

Bugün A Haber’de canlı yayın konuğu olan Bakan Selçuk, “Okullar 1 Haziran’da mı açıklacak?” sorusuna “Milli Eğitim Bakanlığı olarak 1 Haziran’da okullar açılacak gibi bir ifademiz yok. Okullar 1 Haziran’da açılırsa ne yapacağız, bu senaryodan bahsettik. Bu senaryoda 1 Haziran da vardı. Bizim dinamik bir sürecimiz var. Her gün her hafta değişen bir sürecimiz var. Bilim Kurulu, dünyadaki gidişat, Sağlık Bakanlığı’nın önerileri ele alınarak gidişat belirleniyor. 1 Haziran’da sağlık açısından okulların açılması sorun değildir, denilirse buna hazırız. Kademeli açılsın denilirse buna da hazırız. Bilim Kurulu’ndan başka bir görüş gelirse buna da hazırız. 1 Haziran’da açılacak gibi bir değerlendirme yanlış anlaşılmasın” ifadeleriyle yanıt verdi.