Bakan Varank'tan 'müjde': 'Milli elektronik kelepçe' geliyor

Bakan Varank, 'milli elektronik kelepçe' için “Artık kimseye muhtaç olmadan bu ürünü kendi ihtiyacımızı görecek şekilde kullanabileceğiz." dedi.

Bakan Varank'tan 'müjde': 'Milli elektronik kelepçe' geliyor

Sanayi ve Teknoloji Bakanı Mustafa Varank, Milli Teknoloji Hamlesi kapsamında “en güzel örneklerden bir tanesi” ifadeleriyle elektronik kelepçenin “müjde”sini verdi.

Savunma Teknolojileri Mühendislik ve Ticaret AŞ (STM) ana yükleniciliğinde kelepçeleri üreten Bilişim Vadisi’ndeki Ortem firmasını ziyaret eden Varank, ziyareti sırasında ürünün ilk prototiplerini görme imkanı olduğunu belirtti.

Varank, “Eylül ayında ilk ürünler teslim edilmeye başlanacak. Ekimden itibaren de yabancı üründen yerli ürüne doğru bir geçiş olacak. Milli Teknoloji Hamlesi ile kendi kendine yetebilen, dünyada öncü teknolojiler üretebilen bir ülke haline gelmek istiyoruz. Bakanlığımızın, diğer bakanlıklarla yapacağı iş birlikleri ile Türkiye’de yerlileşme hamlesini hızlandırmak istiyoruz. Elektronik kelepçe ihalesi bunun en güzel örneklerinden bir tanesi.” ifadelerini kullandı.