Bakan Selçuk'tan 'Okul tatilleri uzatılacak mı?' sorusuna yanıt

Milli Eğitim Bakanı Ziya Selçuk, koronavirüs tedbirleri dolayısıyla okullarda alınan tatil kararının uzamasının, "durumun seyrine" göre değerlendirileceğini söyledi.

Bakan Selçuk'tan 'Okul tatilleri uzatılacak mı?' sorusuna yanıt

Anadolu Ajansı (AA) Editör Masası’na konuk olan Milli Eğitim Bakanı Ziya Selçuk, koronavirüs salgınıyla ilgili okullardaki duruma ilişkin açıklamalarda bulundu.

Bakan Selçuk, “Okullarda tatil uzatılacak mı?” sorusuna, “Bu sürecin uzaması ya da uzamamasına ilişkin hazırlıklarımız, senaryolarımız var. Yarın dönmeye de dönmemeye de hazırız” yanıtını verdi.

“Salgının seyrine göre anlık değerlendirilecek” diyen Bakan Selçuk, “Uzayıp uzamaması, Bilim Kurulu’nun alacağı tavsiye kararları doğrultusunda ortaya çıkacak” ifadelerini kullandı.

İkinci hafta tatil değil uzaktan eğitim yapılacağını, bu eğitimin merkezinde de televizyonların olduğunu söyleyen Bakan Selçuk, “İlkokul için hangi saatte hangi dersler ne şekilde olacak… Mesela pazartesi günü saat 09.00’da başlıyor, okuldaki gibi 40 dakika değil, 20’şer dakikalık sürelerle. Daha kısa süreli olacak. 6 frekanstan bu yayın yapılıyor” dedi.