Bakan Selçuk: Şartlar elverişli olursa okulları 31 Ağustos'ta açacağız

Milli Eğitim Bakanı Ziya Selçuk, "Şartlar elverişli olursa 31 Ağustos'ta açacağız. Bir süre açmayın denilirse uzaktan eğitime hazırız" dedi.

Bakan Selçuk: Şartlar elverişli olursa okulları 31 Ağustos'ta açacağız

Milli Eğitim Bakanı Ziya Selçuk, “Şartlar elverişli olursa 31 Ağustos’ta açacağız. Bir süre açmayın denilirse uzaktan eğitime hazırız” açıklamasında bulundu.

Bakan Selçuk, “Maskesini takmayan, sosyal mesafesini korumayan yetişkinlerden söz ediyorsak, bu çocukların eğitim hakkının elinden alınmasıyla alakalı bir husustur. Kimsenin buna hakkı yok. Okul açılsın mı açılmasın mı diye karar verirken kabinenin genel bakışı, bilim kurulunun ortaya koyacağı veriler dikkate alındı. 31 Ağustos ile başlayan bir takvimi ortaya koyduysak bazı mali sebepler, bürokratik sebepler nedeniyle mevzuat gereği takvimi açıklamak zorundayız. 31 Ağustos’ta açılmasını temenni ediyoruz. Sağlıkla sıhhatle bunu gerçekleştirmek istiyoruz. Şartlar elverişli olursa açacağız diyoruz. Sağlık Bakanlığı ve Bilim Kurulu ile yaptığımız çalışmalar var. Yayınladığımız bir rehber var. Sağlık Bakanlığı ile uyumlu bir çalışma yapıyoruz.