Bakan Selçuk, 'Kartal İmam Hatip' sorusuna yanıt verdi

Bakan Selçuk, kamu atamalarında Kartal Anadolu İmam Hatip Lisesi 'kriter'iyle ilgili soruya verdiği cevap için bir açıklama yaptı.

Bakan Selçuk, 'Kartal İmam Hatip' sorusuna yanıt verdi

Milli Eğitim Bakanı Ziya Selçuk, CNN Türk’te katıldığı 5N1K programında, kamuda kritik görevlerde olan birçok ismin Kartal Anadolu İmam Hatip Lisesi mezunu olmasıyla ilgili “Bu konuyu kahve içerken konuşuruz” yanıtını verdiği sözlerinin tepki çekmesine ilişkin açıklama yaptı.

Ankara’da katıldığı bir programda sözlerinin hatırlatılması üzerine konuşan Bakan Selçuk, “Programın geneline bakıldığında söz konusu soruları cevaplarken, okul türleri arasında ayrım yapmanın yanlışlığını özellikle vurguladık. Bir kez daha söylemek isterim ki; benim için imam hatibin bahçesinde açan çiçek de aynı değer ve güzellikte çiçektir, fen lisesinde açan çiçek de, meslek lisesinde açan çiçek de. Birini diğerinden eksik veya fazla saymam söz konusu bile olamaz.” dedi.

Selçuk, “Bu tür tartışmalar, bugün görevdeki insanların durumundan çok okullardaki öğrencileri bulundukları okulun kendilerine yüklediği değerler üzerinden etkiler. Türkiye’nin artık bunları sahiden aşması gerekiyor. Çok yetenekli çocuklarımız var ve ben çocuklarımızı bu tartışmalardan uzak bir eğitimin içinde tutmak durumundayım” ifadelerini kullandı.