Bakan Koca: Her ihmal onlarca can yakmakta

Sağlık Bakanı Fahrettin Koca, katıldığı törende salgınla mücadeleye ilişkin değerlendirmelerde bulundu.

Bakan Koca: Her ihmal onlarca can yakmakta

Sağlık Bakanı Fahrettin Koca, Göztepe Prof. Dr. Süleyman Yalçın Şehir Hastanesi Açılış Töreni’nde açıklamalarda bulundu.

Koronavirüs salgınının dünyanın bir numaralı gündemi olmaya devam ettiğini ifade eden Koca, “Böyle zor zamanlarda en fazla güçlü bir sağlık sistemi, gelişmiş bir altyapı, fedakarlığı kendine şiar edinmiş yılmayan bir sağlık personeline ihtiyaç duyuluyor. Salgın nedeniyle ülke genelinde farklılıklar olsa da hastanelerimizin yükü artıyor. Yitirmekten korktuğumuz ağır hasta sayılarımız da yükselişe geçmiş durumda. Bütün bunlar, gerekli kaynak ve alt yapıların yanında, titiz bir bakım, kesintisiz bir hizmet gerektiriyor. Bu yükü büyük bir özveriyle omuzlamış yetkin sağlık personelimiz bizim iftihar vesilemiz.” dedi.

Sağlık çalışanlarının bütün mesailerini bulaşıcı hastalık taşıyan hastalarla geçirdiğini hatırlatan Koca, şüpheli vakalardan uzak durulması gerektiği uyarısında bulundu.

“Mesafeyi gözetmeyen kalabalıklar, kalabalık içine atılan her adım, unutulan her maske, ihmal edilen her tedbir, bir değil, onlarca can yakmaktadır.” diyen Koca, bu durumun mücadele gücünü kırdığını, pandemi ile mücadeleyi zorlaştırdığını belirterek tedbirlere hassasiyetle uymalarını istedi.

Diyarbakır’da dün bölge toplantısı yaptıklarını ilişkin değerlendirmede bulunan Koca, “Aldığımız tedbirlerle kısa sürede Diyarbakır’da vaka sayısı yüzde 49, Şanlıurfa’da yüzde 34, Mardin’de yüzde 47, Şırnak’ta yüzde 42, Siirt’te yüzde 37, Batman’da yüzde 56 oranında azaldı. Salgının üstesinden gelmek bizim elimizde.” dedi.