Bakan Albayrak hedefleri "Allah'ın izniyle" yakalacak

Berat Albayrak: Enflasyondaki kararlı duruş, hedeflediğimiz yüzde 8,5'lik bu yıl hedefini de Allah'ın izniyle çok rahat bir şekilde yakalayacağımızı ortaya koyuyor. Bundan kimsenin şüphesi olmasın.

Bakan Albayrak hedefleri

Hazine ve Maliye Bakanı Berat Albayrak ‘Türkiye için değişim başlıyor’ programı kapsamında Denizli’deki patronlarla buluştu. Bakan Albayrak, “2019’u beklentinin üzerinde büyüme ile kapattık. Son çeyrekten daha iyi bir ilk çeyrek büyümesi göreceğiz” dedi.

Son açıklanan ekonomik verilerin Türkiye’de güvenin arttığını, yatırımların devreye alındığını ve üretimde güçlü toparlanmanın başladığını iddia eden Albayrak, “Enflasyondaki kararlı duruş, hedeflediğimiz yüzde 8,5’lik bu yıl hedefini de Allah’ın izniyle çok rahat bir şekilde yakalayacağımızı ortaya koyuyor. Bundan kimsenin şüphesi olmasın. Ocak çok iyi geldi, şubat rakamları gayet iyi. Bütçe, gelir, kapasite rakamları tüm bu çerçevede, rakamlara baktığımızda son çeyrek yüzde 6 büyümeden daha iyi bir ilk çeyrek büyümesi görürseniz şaşırmayın.”ifadelerini kullandı.