Bakan 250 dedi ama Memorial, PCR testinden 500 TL aldı!

'Sağlık Bakanlığının genelgesi bize ulaşmadı’ diyen özel Memorial Hastanesi test yaptıranlardan belirlenen tavan fiyatın 2 katını aldı,..

Bakan 250 dedi ama Memorial, PCR testinden 500 TL aldı!

Sağlık Bakanı Fahrettin Koca’nın özel hastelerde koronavirüs testlerinin ücretinin 250 TL’ye sabitlendiğini belirtmesine rağmen özel Memorial Hastanesi test yaptıranlardan belirlenen tavan fiyatın 2 katını alıyor…

Bakanlık, PCR testlerinde tavan fiyatı 250 TL olduğunu belirten bir genelge yayınlamıştı. Sağlık Bakanının kurucusu olduğu özel hastanede de PCR testi için 350 TL ödendiği ortaya çıkmıştı.

Memorial hastanesi ise 250 TL’ye sabitlendiği belirtilen test fiyatının sorulması üzerine, ‘Bakanlığın genelgesi bize ulaşmadı’ yanıtını verdi.

GENELGE HASTANEYE GİTMEMİŞ!

Memorial Hastanesi’nde yaptırdığı test için kendisinden alınan 500 TL’lik ücretin fişini sosyal medya hesabından paylaşan CHP’nin ABD Temsilcisi Yurter Özcan, Fahrettin Koca’yı da etiketledi.

O paylaşım şöyle:

“Sayın Bakanım: Bugün İstanbul’da Şişli Memorial’da kendi talebim ile PCR testi yaptırdım. Çok şükür negatif çıktı. 500 tl ödedim. Tavan fiyat 250 TL dediğimde ise verilen cevap ‘Sağlık Bakanlığının genelgesi bize ulaşmadı’ oldu. Bilginize. @drfahrettinkoca”