Bahçelievler'de bina çöktü

İstanbul Bahçelievler'de bir bina çöktü. Olay yerine itfaiye ve sağlık ekipleri sevk edildi.

Bahçelievler'de bina çöktü

İstanbul Bahçelievler’de 7 katlı bir binanın çöktüğü öğrenildi. Olay yerine itfaiye ve sağlık ekipleri sevk edildi.

Çevredeki evlere de zarar verdiği belirtilen çökme esnasında, yoldan geçen insanların olduğu iddiası bulunuyor.

Binanın güçlendirme çalışmaları kapsamında daha önce boşaltıldığı belirtiliyor.

İstanbul Valiliği’nden yapılan açıklamada “Bahçelievler kentsel dönüşüm sebebiyle bir ay önce boşaltılan ve içinde kimsenin yaşamadığı belirtilen bir bina henüz bilinmeyen bir nedenle çökmüştür. Çökme sırasında herhangi bir vatandaşımıza yönelik olumsuz bir durum olup olmadığı araştırılmaktadır” denildi.

‘KOLONLAR ÇALINDI’ İDDİASI

Bahçelievler Belediye Başkanı Hakan Bahadır,  CNN Türk canlı yayınında yaptığı açıklamada “Yaralımız yok, can kaybımız yok. Bina boş olduğu için, ikamet eden olmadığı için binayı araştırıyoruz. Yalnız bir kağıt toplayıcısının içeri girdiği bilgisi var. Bazıları ‘Girdi’ diyor, bazıları ‘Çıktı’ diyor. AFAD hassas ses aletleriyle dinledi, Şu an için kimse gözükmüyor diyorlar. Bu bina yarın resmi bir şekilde, planlı bir şekilde yıkılacaktı. Bu sabah bazı kişiler binanın taşıyıcı kolonlarındaki demirleri satmak için almışlar. Mahalleli görmüş. Demirler gidince bina 2-3 saat sonra çöktü” dedi.

SORUŞTURMA

Boş olduğu öğrenilen binada incelemeler devam ederken Bakırköy Cumhuriyet Başsavcılığı tarafından konuyla ilgili soruşturma başlatıldı.