Bahçeli'den ABD seçimi yorumu: Biden’den daha çok Bidencı, Trump’tan daha çok Trumpçı olmak yanlış

MHP Genel Başkanı Devlet Bahçeli, partisinin MYK toplantısı sonrası konuştu.

Bahçeli'den ABD seçimi yorumu: Biden’den daha çok Bidencı, Trump’tan daha çok Trumpçı olmak yanlış

Partisinin MYK toplantısı sonrası açıklamalarda bulunan MHP Genel Başkanı Devlet Bahçeli, İzmir depremini değerlendirdi.

Bahçeli, “Partimizi suçlayan, hükümeti töhmet altına sokan omurgasız CHP’nin oyunu temelden bozulmuştur. İzmir’de enkaz altında kalan CHP’nin belediyecilik anlayışıdır” dedi.

ABD seçimleriyle ilgili de konuşan Bahçeli, “Biden’dan çok Bidencı olmak, Trump’tan çok Trumpçı olmak sorunludur” ifadelerini kullandı.

Bahçeli’nin açıklamalarının satırbaşları şöyle:

“Türkiye düşmanları ile ilişki halinde bulunan, CHP’nin ve diğer zillet yedeklerinin husumet taktiklerine ne aldanacak ne kanacak vardır. Ülkesini kötülemek için bu kadar iştahlı olan pek az muhalefet partisi acıklı gerçek olarak karşımızdadır. Hiçbir manevi konuda milletimize tercüman olamayan CHP’nin istismar kumpası bozguna uğramıştır. Partimizi suçlayan, hükümeti töhmet altına sokan omurgasız CHP’nin oyunu temelden bozulmuştur. İzmir’de enkaz altında kalan CHP’nin belediyecilik anlayışıdır.

MHP her zaman ve her şart altında milletimizin yanındadır. Sözümüz milletin sözüdür. Küresel ve bölgesel sorunların yaygınlık kazandığı bugünkü dönemde nifak çıkarmak art niyetliliktir. Depremi, salgını, Doğu Akdeniz, AB’den ABD’ye kadar Türkiye’nin milli haklarını hedef alan zalim planları milli birlik şuuruyla benimsemek öncelik olmalıdır.

3 Kasım 2020 tarihinde yapılan ABD seçimlerinin analiz ve yorumunu Türkiye’nin hak ve çıkarları ekseninde yapılmalıdır. Seçilen kişinin politikaları, bölgemize yansımaları milli varlığımıza yönelik etkileri değerlendirilmelidir. ABD Başkanlık seçimleri ülkemizi ve dünyayı etkileme kapasitesi taşımaktadır. Biden’dan çok Bidencı olmak, Trump’tan çok Trumpçı olmak sorunludur.

Hedefimiz istiklal için birliktir. Hedefimiz istikbal için dirliktir. Nihai ve şaşmaz hedefimiz Lider Ülke vizyonumuzun gerçekleşerek Türkiye’nin kazanmasıdır. Allah’ın himayesiyle, milletimizin takdir ve teveccühüyle hedeflerimiz birer birer tecelli edecektir. Türkiye’nin kazanması fitnenin kaybetmesidir. Türkiye’nin kazanması Türk ve İslam düşmanlarının mağlup ve mahcup olmasıdır. Rabbim yar ve yardımcımız olsun diyorum”