MHP Bahçeli'nin 'görev'ini açıkladı

MHP Genel Başkanı Devlet Bahçeli için "MİT ajanı" iddiasında bulunan Yaşar Okuyan'a MHP Genel Merkezi'nden yanıt geldi.

MHP Bahçeli'nin 'görev'ini açıkladı

12 Eylül 1980 öncesi MHP Genel Sekreter Yardımcılığı, ANAP hükûmetlerinde Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanlığı, bir dönem Vatan Partisi’nde de Doğu Perinçek’in Genel Başkan Yardımcılığı yapmış olan Yaşar Okuyan, MHP Genel Başkanı Devlet Bahçeli’nin “MİT mensubu olduğunu” iddia etmişti.

Gazeteci Hakan Aygün’ün Youtube üzerinden yayınladığı programına katılan Yaşar Okuyan, konuyla ilgili olarak “Devlet Bahçeli hep görevlidir, altını çiziyorum. Zaten MİT’le ilişkisi, rahmetli Türkeş’in mektubu var bende. İsteyenler girsinler Alparslan Türkeş’in el yazısı mektup ‘Devlet Bahçeli MİT ajanı diye’ görürler. Benzeri bir mektubu şu anda sağ olan bir arkadaşımıza da göndermişler.” demişti.

Bu sözler üzerine MHP Genel Başkan Yardımcısı Semih Yalçın’dan yazılı bir açıklama geldi. Yaşar Okuyan için “En çok diş gösterdiği kimseler, bir zamanlar aralarında bulunduğu Ülkücü Hareket ile onun lideridir. Bu şizofren vatandaşın sık sık tekrarladığı hususlardan biri, Genel Başkanımız Sayın Devlet Bahçeli’nin ‘özel görevli’ olduğu ve siyaset platformunda kendisine verilen bir vazifeyi ifa ettiği iddiasıdır.” diyen Yalçın, Bahçeli’nin “görev”ini şu ifadelerle açıkladı:

“Vaktiyle Marksistler, merhum Alparslan Türkeş için CIA görevlisi, Ülkücü Hareket için de Gladio tetikçileri diyerek temelsiz iftira ve suçlamalarda bulunmuşlardır. Fakat hem Başbuğumuz hem de Ülkücü Hareket kamu vicdanında defalarca aklanmış, asıl iş birlikçi, tetikçi ve hainlerin; bu suçlamaları yönelten mahfiller olduğu anlaşılmıştır. Dün Alparslan Türkeş devlet aklını, cumhur vicdanını temsil ederken; bilge bir Türk büyüğü, millî çıkarlarımızı en yüksek vukuf ve celadetle savunan bir ak saçlı olarak nasıl vazife ifa etmişse, Sayın Devlet Bahçeli de bugün aynı seçkin fonksiyonu icra etmektedir. “