Bahçeli 'işgal' ve 'çuval' istedi

MHP Genel Başkanı Devlet Bahçeli, "Putin ne derse desin Türk askeri kasıtlı hedef alındı. Rejim uçaklarının arasında Rus uçakları da vardı." dedi.

Bahçeli 'işgal' ve 'çuval' istedi

MHP Genel Başkanı Devlet Bahçeli, partisinin grup toplantısında konuştu. İdlib’de gelişmeleri gündemine alan Bahçeli, Suriye yönetimine yönelik AKP’nin suçlamalarını tekrarladı.

Rusya’yı ve Rusya Devlet Başkanı Vladimir Putin’i de hedef alan Bahçeli, TSK’yı Şam’ı işgal etmeye ve Suriye Cumhurbaşkanı Beşar Esad’ın “kafasına çuval geçirmeye” çağırdı.

Bahçeli’nin açıklamalarından bazı satırbaşları şöyle:

“SALDIRININ ARKASINDA RUSYA VAR”

“İdlib’de 27 Şubat 2020’de yaşanan şehitler milletimizi derinden yaralanmıştır. Esad ve alçak destekçileri kanımızı dökmüştür. Kim hangi saldırıyı yaparsa yapsın Türk milletinde akacak kan da bitmez ayağa kalkacak kahraman da eksilmez. Bu alçak saldırının içinde Rusya ve İran vardır. Hepsi birden cinayet devriyesine çıkmışlardır. Türk askerinin kanı bu husumet cephesi tarafından dökülmüştür. Niyazım o dur ki şehadetleri mübarek olsun. Zalimlerin kanı kurusun. TSK’ya yapılan her saldırıyı nefretle lanetliyorum.

“KILIÇDAROĞLU NE İŞİN VAR TÜRKİYE’DE?”

Kılıçdaroğlu anlamıyor musun neden İdlib’deyiz? Aziz Atatürk’e kulak ver. Bizi duymuyorsan bari Atatürk’ü duy. Sayın Kılıçdaroğlu ve İP sizin bunlara dair bir fikriniz var mıdır? Varsa kimlerin hizmetindesiniz? Hadi yok diyelim o zaman ne işiniz var Türkiye’de ne arıyorsunuz siyasette. Misak-ı milli coğrafyada bir kuşun kanadı kırılsa, bir masumun göz pınarlarından yaş süzülse Türk milleti dert edinir bedelini de peşinen ödetir. Çevremizdekilere dikiz aynasından bakmayız bakamayız. Bana değmeyen yılan bin yaşasın diyemeyiz, o yılanı yuvasında boğarız. ”

İdlib’de Rusya ikili oynamaktadır. 5 Mart’ta Erdoğan’ın Putin ile yapacağı görüşme kritik ve çok mühimdir. Putin Rusya’nın kimseyle savaşa hazırlanmadığını söyleme gereği hissetti. Putin ne derse desin Türk askeri kasıtlı hedef alındı. Rejim uçaklarının arasında Rus uçakları da vardı.

“AYININ GÖRECEĞİ BOZKURT RUHU”

Putin ne derse desin, kahramanlarımızın kasıtlı olarak hedef alındığı kesindir. Rus makamlarına bilgi verilmesine rağmen, inkar etmişlerdir. Radar gerçekleri başka şeyler söylemektedir. Ambulansları bile vuran barbarlar ile İdlib’de muhattap olunmuştur.

Esad’ın son kullanma tarihi bittiğinde fişini ilk Putin çekecektir. Eğer biz gitmezsek bir gün mutlaka onlar gelecek, vatana millete kast edecekler. Kan ve bal kokusu bir ayıyı çılgına çevirecek, zincirlerinden kopuşuna neden olacaktır. Hodri meydan… Ayı gelirse gelsin, göreceği sadece bozkurt ruhunun dirilişi ve kahramanlığıdır.

“GÖREV DÜŞSÜN MEVZİYE GİDERİM”

Bu kadar asil evlatları bünyesinden çıkaran Türk milletine kurşun işler mi, ezan diner mi, bayrak iner mi? Kudurmuş Esad hayranları bu kutlu vatan bölünebilir mi? Şehitlik mertebesi ulaşılacak en yüksek mertebedir. Asırlardır şehitlerimizin anaları, babaları, elleri, çocukları onların ardından gözyaşı dökerken, ağızlarından tek cümle dökülmüştür ‘Vatan sağolsun’. Kendi payıma konuşuyorum, görev düşsün koşa koşa cepheye gider, mevziye girerim. Allah nasip eder şehit olur, gazi olurum. Kanımın son damlasına kadar vuruşur, son takatime kadar mücadele ederim.

“TÜRK ORDUSU SOLUĞU ŞAM’DA ALMALI”

Diplomasi başaramazsa Türk ordusu soluğu Şam’da almalı, Esad’ın kafasını çuvalı geçirmeli, kanlı ve kinli rejime son darbeyi indirmelidir”