Bahçeli: Herkes hesabını buna göre yapsın, Ayasofya'dan ezan sesi yükselecek

Erdoğan'ın Ayasofya Müzesi'nin camiye çevrilmesi yönündeki talimatına Bahçeli'nden de destek geldi.

Bahçeli: Herkes hesabını buna göre yapsın, Ayasofya'dan ezan sesi yükselecek

Mustafa Kemal Atatürk’ün kararıyla 1934’ten beri müze olan Ayasofya’nın camiye çevrilmesi yönündeki çalışmalara MHP’den de destek geldi.

MHP Genel Başkanı Devlet Bahçeli, gündemdeki konulara ilişkin yaptığı yazılı açıklamada Ayasofya için de “Ayasofya Müslüman Türk milletinin fetih camisidir. Bu hakikat değişmeyecektir. Herkes hesabını buna göre yapmalıdır. Ayasofya’dan çan sesi değil, Allah’ın izniyle ezan sesi yükselecektir.” dedi.

Bahçeli’nin açıklamasında ilgili bölüm şöyle:

“Ayasofya Caminde manevi aşk ve adanmışlıkla okunan Fetih Suresi’nden rahatsızlık duyan, egemen devlet vasfımızı hiçe sayıp hayasızca tepki gösteren Yunan Hükümeti’ne hatırlatırım ki, Ayasofya fethin kutlu bir sembolü, kutsal bir emanetidir. Kıbrıs Limasol’daki Köprülü Camisi’nin avlusuna molotofkokteyli atanların ve Larnaka’daki Tuzla Camisi’nin duvarına Bizans bayrağı asanların kimlerden beslendiği aşikârdır. Camilerimize yönelik bu çirkin saldırıları şiddetle lanetliyor, Güney Kıbrıs Rum Yönetimi’nin suçluları derhal bulup cezalandırmasını ümit ediyorum. Bizans’ı ihya peşinde koşan ahmaklar boşa kürek çekmektedir. Zulmün perdesi 567 yıl önce kapanmıştır. Ayasofya Müslüman Türk milletinin fetih camisidir. Bu hakikat değişmeyecektir. Herkes hesabını buna göre yapmalıdır. Ayasofya’dan çan sesi değil, Allah’ın izniyle ezan sesi yükselecektir.”

AKP’li yazar Abdulkadir Selvi, Hürriyet’te konuyla ilgili bugünkü yazısında Erdoğan’ın Ayasofya Müzesi’ni camiye çevirme isteğinde “ciddi” olduğunu söylerken, “Bugünden yarına bir karar beklenmiyor. Ancak çok uzun olmayan bir süre zarfında bu kararın netleşeceği söyleniyor. Bu aşamada bir tarih verebilecek bir bilgiye sahip değilim. Ancak Erdoğan’ın Ayasofya konusunu ciddi olarak düşündüğü ve çok uzun olmayan bir süre sonunda cami olarak ibadete açılmasının mümkün olduğu söyleniyor.” demişti.