Bahçeli: Esad yıkılmalı, İdlib ve çevresi zindan edilmeli

MHP Genel Başkanı Devlet Bahçeli, İdlib'de 4 askerin hayatını kaybettiği çatışma sonrası bir kez daha "yıkım" çağrısı yaptı.

Bahçeli: Esad yıkılmalı, İdlib ve çevresi zindan edilmeli

MHP Genel Başkanı Devlet Bahçeli, Suriye’nin İdlib kentinde Suriye ordusu ile TSK arasında yaşanan çatışma sonrası açıklamada bulundu.

“Astana, Soçi ve Cenevre süreçlerinin anlam ve inandırıcılığı artık kalmamıştır. Rusya bir yanda masalarda uzlaşma pozları verirken, diğer yanda Suriye rejimini kışkırtmış, askeri operasyonlara teşvik etmiştir” diyen Bahçeli, “Esad rejimi yıkılmadan, bu zorba cezasını bulmadan Suriye’ye huzur ve güvenlik kesinlikle gelmeyecektir.” dedi.

Meşru Suriye yönetimi için açıkça yıkım çağrısı yapan MHP lideri, “Diğer yandan siyasi ve diplomatik girişimlerimizin yanı sıra askeri caydırıcılığımız da sonuna kadar kullanılarak İdlip ve çevresi Türkiye düşmanlarına zindan edilmelidir.” ifadelerini kullandı.

Devlet Bahçeli, Suriye yönetimine saldırı çağrısını daha önce de yapmış, “sandık ve demokrasi sonuç vermediği takdirde Esad’ın tasfiyesi mutlak anlamda zarurettir” demişti.