Bağdat'tan kalkan uçak Ankara'da karantinada

Gece saatlerinde Irak'ın Bağdat kentinden İstanbul'a hareket eden ve 57 Türk yolcuyu taşıyan uçak, Ankara'yı harekete geçirdi.

Bağdat'tan kalkan uçak Ankara'da karantinada

Bağdat’tan İstanbul’a havalanan yolcu uçağı Ankara Esenboğa Havalimanı’na zorunlu iniş yaptı. Uçakta bulunan yolcular karantinaya alınmak üzere ambulanslar ile hastaneye götürüldü. İlk bilgilere göre uçakta 57 kişi Türk vatandaşı.

Gece saatlerinde Irak’ın Bağdat kentinden İstanbul’a hareket eden ve 57 Türk yolcuyu taşıyan uçak, Ankara’yı harekete geçirdi.

Koronavirüs önlemleri kapsamında Türkiye’nin Irak’tan gelen uçuşları durdurması nedeniyle uçağa Ankara Esenboğa Havalimanı’na inmesi talimatı verildi.

Esenboğa Havalimanı’na inen uçak nedeniyle ekipler alarma geçti. Havalimanına çok sayıda özel kıyafet giymiş sağlık görevlileri ile ambulanslar sevkedidi.

Uçakta bulunan 57 Türk vatandaşı karantinaya alınmak üzere Dr. Zekai Tahir Burak Hastanesi’ne götürüldü.

İNŞAAT İŞÇİLERİNİ TAŞIYORDU

Edinilen bilgiye göre uçak inşaat işçilerini taşıyordu. Önce Türk işçilerin uçaktan inmelerine izin verilmedi. Polisler uçağın çevresinde güvenlik önlemi aldı. Yapılan görüşmelerin ardından işçilerin Ankara’da hastanede gözlem altına alınmasına karar verildi.

Tedbirlerin alınmasının ardından sağlık ekipleri havalimanına sevk edildi. Özel kıyafetli sağlık ekipleri, 57 işçiyi sağlık kontrolünden geçirerek ambulanslara nakletti.

İşçiler, saat 01.00 sıralarında gruplar halinde ambulanslarla Zekai Tahir Burak Hastanesi’ne götürüldü. İşçilerin, daha önce de Çin ve İran’dan getirilen yolcuların götürüldüğü hastanede 14 gün gözlem altında tutulacağı belirtildi.

Bağdat’tan uçakla gelen 57 Türk ile birlikte uçak mürettebatı, Zekai Tahir Burak Hastanesi’nde tek kişilik odalarda gözlem altına alındı.

Hastanenin önünde ve çevresinde güvenlik önlemi alındı. Koruyucu maske takan polisler, giriş çıkışları kontrol etti. Güvenlik görevlileri de aynı şekilde binanın çevresinde önlem aldı. Güvenlik görevlileri ile birlikte diğer sağlık personelinin de maske, önlük, gözlük gibi koruyucularla tedbir aldıkları görüldü. Gözlem süreci boyunca 57 kişiden numuneler alınarak kontrol edilecek. Gözlem altındaki Türk işçiler ve mürettebata tek kullanımlık malzemeler verilecek ve tüm atıklar ‘tıbbi atık’ olarak değerlendirilip, özel poşetlerle atılacak.