BAE: Türkiye, Arapların ilişkilerine karışmayı bırakmalı

Çavuşoğlu’nun sözlerine yanıt veren Gargash, “İlişkiler tehditlerle yönetilemez. Sömürgeci hayallere bu dönemde yer yok” paylaşımında bulundu.

BAE: Türkiye, Arapların ilişkilerine karışmayı bırakmalı

Birleşik Arap Emirlikleri Dışişleri Bakanı Anwar Gargash, “Türkiye, Arapların ilişkilerine karışmayı bırakmalı” açıklamasında bulundu.

Gargash’in bu sözlerinin Libya’daki karşı karşıya gelişle ilintili olabileceği değerlendiriliyor. General Halife Hafter’i destekleyen Fransa ve Birleşik Arap Emirlikleri (BAE) Türkiye’nin Libya’daki hamlelerinden rahatsızlık duyuyor.

Twitter’dan bir açıklama yapan Gargash, “Türkiye’nin Arapların ilişkilerine karışmayı bırakması gerektiğini” söyledi.

Dışişleri Bakanı Çavuşoğlu’nun sözlerine yanıt veren Gargash, “İlişkiler tehditlerle yönetilemez. Sömürgeci hayallere bu dönemde yer yok” paylaşımında bulundu.

Çavuşoğlu, geçtiğimiz günlerde İspanyol mevkidaşıyla yaptığı görüşmenin ardından düzenlendiği basın toplantısında, “Ambargoyu delen ülkeler var. Bizim sadece gıda yardımı götürmemiz sorun oluyor. Rusya, BAE’nin, Fransa’nın gönderdiği uçakları denetleyebiliyor mu? BM çatısı altında gerçek bir mekanızma kurulusa desteklemeye her zaman hazırız” ifadelerini kullanmıştı.