Babacan'ın partisi 'erken seçim' bekliyor

Deva Partisi Genel Başkanı Ali Babacan'ın başdanışmanı Hasan Karal katıldığı televizyon programında açıklamalarda bulundu.

Babacan'ın partisi 'erken seçim' bekliyor

Ankara’da katıldığı bir televizyon programında açıklamalarda bulunan Deva Partisi Genel Başkanı Ali Babacan’ın Başdanışmanı Karal, “Erken seçim kararını verecek olanlar bizler değiliz. Seçim kararı verecek olanlar iktidarda bulunanlardır. Son 15 yıla baktığımızda erken seçim kararlarını Devlet Bahçeli’nin verdiğini biliyoruz. Bu sefer kararları kim verir bilmem. Benim şahsi düşüncem; Türkiye’nin ekonomik ve sosyal şartlarda 2023 yılına kadar taşıyacak durumda olmadığını düşünüyorum. 2021 yılında bir erken seçim milletimizin kapısını çalabilir. Türkiye çok ağır bir ekonomik buhrana doğru gidiyor” açıklamasında bulundu.

Karal, sözlerine “Ben önümüzdeki seçimin partiler ve kişilerden üzerinden çok sistem üzerinden icra edileceğini düşünüyorum. Türkiye’de başkanlık sistemi taraftarları ve güçlendirilmiş parlamenter sistemi arzulayanlar arasında bu seçimlerin olacağını düşünüyorum. Elbette burada partiler ve şahıslar çok önemli. Her partinin genel başkanı doğal olarak en potansiyel aday o olur. (Cumhurbaşkanı adayı) Niye ülkeyi yönetmek için parti kurulur. O partilerin başkanı da yönetim mekanizmalarında etikli rol almak için partilerin başındadır. Dolaysıyla partiler ve liderleri burada etkili rol oynayacaktır ama bir sistem tartışmasına dönecek. Sistem masaya yatırılacak. Başkanlık sistemi takdir edilen bir sistem mi yoksa değiştirilmesi gereken bir sistem mi tartışması yapılacak.” şeklinde devam etti.