Aytaç Yalman'ın defin görüntüleri ortaya çıktı

Korona virüs nedeniyle hayatını kaybettiği açıklanan Eski Kara Kuvvetleri Komutanı Aytaç Yalman için ”kısıtlı tören” yapıldı.

Aytaç Yalman'ın defin görüntüleri ortaya çıktı

Koronavirüs nedeniyle hayatını kaybettiği açıklanan Eski Kara Kuvvetleri Komutanı Aytaç Yalman’ın defin işlemlerinde korucu kıyafetler giyilirken, tabutunun kireçlendiği görüldü.

Koronavirüs nedeniyle öldüğü doğrulanan eski Kara Kuvvetleri Komutanı Aytaç Yalman’ın için “kısıtlı tören” düzenlenirken, Yalman’ın nasıl gömüldüğünün görüntüleri ortaya çıktı.

Prosedür gereği Birinci Ordu Komutanlığı’nda tören yapıldıktan sonra toprağa verilmesi gereken Yalman, virüs taşıdığı gerekçesiyle daha izole bir ortamda toprağa verildi.

Sözcü’den Saygı Öztürk’ün haberine göre, cenazesinin hastaneden alınıp mezarlığa götürülmesinde Merkez Komutanlığı tarafından taşıma ve saygı mangası görev yaptı. Ailesinden alınan bilgiye göre cenazeye ordunun görevlendirdiği 1 tuğgeneral ile 4 yakını katıldı. Yalman’ın defin işlemlerine katılanlar koruyucu kıyafet giydi.

Koranavirüsünten öldüğü saptanan Kara Kuvvetleri eski Komutanı emekli Orgeneral Aytaç Yalman’ın eşi Belma Yalman’ın yoğun bakımda tedavinin devam ettiği ve uyutulduğu öğrenilirken; kardeşinin koronavirüs testinin negatif çıktığı belirtildi.