Ayhan Bilgen istifasını verecek

Gözaltında tutulan Ayhan Bilgen, Kars Belediye Başkanlığı'ndan istifa edeceğini açıkladı.

Ayhan Bilgen istifasını verecek

“Kobani eylemleri” soruşturması kapsamında yaklaşık bir haftadır gözaltında tutulan HDP’li Kars Belediye Eşbaşkanı Ayhan Bilgen, Kars Belediye Başkanlığı’ndan istifa edeceğini açıkladı.

Ankara Cumhuriyet Başsavcılığı’nın, 2014 yılındaki Kobani eylemlerine dair başlattığı soruşturma kapsamında 25 Eylül’de gözaltına alınan Kars Belediye Eş Başkanı Ayhan Bilgen istifa edeceğini duyurdu.

Bilgen, Meclis’teki 5 partinin uzlaşarak yeni bir yönetim oluşturabileceğini ifade etti.

İstifasının, mevzinin terk edilmesi anlamına gelmediğini belirten Bilgen’in sosyal medya üzerinden paylaştığı açıklama şöyle:

“Ben demokrasicilik oynanacak yaşı geçtim. Türkiye’nin koşulları da oyun oynanacak bir ortama sahip değil. Keyfi gözaltılarla bir şehrin iradesi ile oynanmasına izin vermem. İster tutuklayın, ister serbest bırakın, gözaltı sürem bitene kadar kayyım atanmamış olursa Belediye Başkanlığı görevimden istifa edeceğim. Kars, kendisini yönetecek liyakattadır.

1,5 yıldır oy birliği ile karar alma olgunluğu gösteren bir mecliste 5 parti uzlaşarak yeni bir yönetim oluşturabilir. Herkes seçimlerde şehri yönetmeye talip olduğuna göre şimdi kimse sorumluluktan kaçmamalıdır. Bu bir mevzinin terkedilmesi değil, seçim kampanyasında söylediğimiz gibi ortak yönetimle demokrasi sınavının verilmesidir.

Tutuklanırsam 3. kitabımı yazmak, tutuklanmazsam kooperatif çalışmalarına katkı sunmak, Belediye Başkanlığından daha az önemli değildir. Bu süreçte bize oy veren vermeyen tüm hemşerilerime, başta saha personeli olmak üzere tüm çalışma arkadaşlarıma TEŞEKKÜR ederim.

Kars’ta bir kadın Belediye Başkanı ile yola devam edilirse, sadece siyasal değil, toplumsal bir eşik aşılmış olur. Hiçbir şey eskisi gibi OLMAMALI!”