Aydınlanma Okulları yeni dersleriyle devam ediyor: Nedir bu dünyanın düzeni?

Sosyalist Liseliler tarafından düzenlenen, liselerde gericiliğe karşı aydınlanma mücadelesi veren Aydınlanma Okulları büyüyerek yoluna devam ediyor.

Aydınlanma Okulları yeni dersleriyle devam ediyor: Nedir bu dünyanın düzeni?

Liseli gençliğin birlikte okuyup, tartışıp, ürettiği Aydınlanma Okulları geçtiğimiz haftalarda ilk oturumunu “İnsanlığın serüvenini anlamak” başlığında gerçekleştirmişti.

İnsanlık Tarihi’nden, sağ ve sol kavramlarına, sosyalizmden Devrimler Tarihi’ne kadar geniş bir konu yelpazesine sahip olan Aydınlanma Okulları 2. Oturum için hazırlıklarına başladı.

“Nedir bu dünyanın düzeni?” üst başlığını taşıyan oturumda “Sömürü nedir?”, “Kapitalizme neden karşıyız?” sorularına ayrıca yanıt aranacak.

Ekonomik krizin pandemi ile birlikte etkisini arttırarak gösterdiği bugünlerde, liseli gençliğin “sömürü nedir?” sorusuna yanıt araması ayrıca önem taşıyor. İçinde yaşadığımız sistemi ve onun içeriğini kavramak, yaşanılanları anlamlandırmamıza ve kötü gidişatın nasıl durdurulacağı konusunda da gençliğin netleşmesine olanak sağlıyor.

Aydınlanma Okulları’na katılan liselilere aynı zamanda konu ile ilgili eğitim fasikülü iletilecek ve okuma önerilerinde bulunulacak.

Aydınlanma Okulları’nın 2. oturumuna katılmak ve çalışmalar hakkında bilgi almak için 05322010616 no’lu telefona ulaşabilir, aşağıda bulunan kayıt formunu doldurabilirsiniz.

https://docs.google.com/forms/d/e/1FAIpQLSev6DOUSjkOuNiM-bWmP_qUJPhtoJ4PGLDb1UNZNPz3P0KM9Q/viewform