Aydın Efeler’de ölçülen gaz üst sınırı aştı

Aydın Efeler’de jeotermal kuyusunda yaşanan patlama ardından yapılan gaz ölçüm sonuçlarına göre 20 metreküp olması gereken hidrojen sülfür üst sınırının, aşılarak 232 metreküp seviyesine ulaştığı tespit edildi.

Aydın Efeler’de ölçülen gaz üst sınırı aştı

Aydın’da Efeler’e bağlı Yılmazköy Mahallesi’nde 1 Mayıs tarihinde jeotermal kuyusunda yaşanan patlama ardından ağır metaller havaya karışmış, sıcaklığı 200 dereceye ulaşan sular ise çevredeki zeytin bahçeleri ve tarım arazilerine yayılmıştı. Olayın gerçekleştiği gün Efeler Belediye Başkanı M. Fatih Atay ve Efeler Belediyesi’ne bağlı tüm birimlerin müdürleri bölgede incelemelerde bulunarak, “Gaz Ölçüm Cihazı” ile tesis alanının dışında ölçüm yapmıştı.

Efeler Belediyesi, yapılan gaz ölçüm sonuçlarını mahalle mahalle açıkladı. Yapılan ölçümler sonucunda jeotermallerin üst sınırın da üstünde olduğu kaydedilerek, sonuçlara göre 20 metreküp olması gereken hidrojen sülfür üst sınırının çok fazla aşılarak 232 metreküp seviyesine ulaştığı tespit edildi.

Efeler Belediyesi tarafından gaz ölçüm cihazı ile 9 Şubat’tan bugüne kadar ilçe genelinde rutin olarak yapılan ölçümlerden elde edilen ve jeotermal santrallerin kentte sebep oldukları çevresel yıkımı gözler önüne seren sonuçların şeffaflık ilkesi gereği belediyenin resmi internet sitesinden her ay vatandaşların erişimine sunulacağı belirtildi.