Ayasofya kararının açıklanmasına gerek kalmadı!

Ayasofya’nın müze olması kararının iptal edildiği ve müzenin camiye çevrilmesinin önünün açıldığını Danıştay'dan önce yandaşlar ayrıntılarıyla açıkladı.

Ayasofya kararının açıklanmasına gerek kalmadı!

AKP’li Cumhurbaşkanı Tayyip Erdoğan Ayasofya’nın camiye dönüştürülmesi için kurmaylarına talimat vermişti.

Bu talimat sonrası Sürekli Vakıflar Tarihi Eserlere ve Çevreye Hizmet Derneği isimli yandaş derneğin Danıştay’a açtığı davanın sonucu beklenmeye başlanıyordu. Ancak 3 Temmuz’da duruşması görülen ve 15 gün içinde açıklanacağı davanın kararı önceden AKP ve yandaşlar tarafından bir bir duyurulmaya başlandı.

Sabah Gazetesi Ankara Temsilcisi Okan Müderrisoğlu’nun Danıştay oy birliğiyle karar verdiği ve Ayasofya’nın camiye dönüştürülmesinin önü açıldığını söylemesinin ardından AKP’li vekiller de iddia edilen kararı resmi açıklama beklemeksizin duyurdu.

Bugünse bir başka yandaş olan, Hürriyet gazetesi yazarı Abdulkadir Selvi, Danıştay 10. Dairesi’nin Ayasofya’nın cami olarak açılmasına yönelik oy birliği ile karar verdiğini söyledi. Selvi’nin farkı, kararın ne zaman açıklanacağını da ilan etmesi oldu. Selvi’ye göre kararın 10 Temmuz Cuma günü açıklanacağı söyleniyor.