Ayasofya kararına karşı olmak 'kanı bozukluk'muş!

Sabah yazarı Şebnem Bursalı, Ayasofya'nın camiye çevrilmesiyle ilgili yazısında "Kanı bozuk olmayan hiçbir Müslüman Türk'ün de karşı olmayacağı, olamayacağı bir durumdur" dedi.

Ayasofya kararına karşı olmak 'kanı bozukluk'muş!

AKP yayını Sabah‘ta Ayasofya’nın Diyanet’e devredilip camiye çevrilmesine karşı çıkanlar için “kanı bozuk” ifadesi kullanıldı.

Gazetenin yazarlarından Şebnem Bursalı, “Ayasofya kılıç hakkıdır, gönüllerin fethidir” başlıklı yazısında Ayasofya kararını “En başından alırsak; Ayasofya’nın ibadete açılması; Fatih Sultan Mehmet Han’ın emanetidir. Kılıç hakkıdır. Vakıf senedine uygundur. Milletin talebidir. Sadece siyasi bir karar değil, aynı zamanda hukuki bir karardır.” diyerek savunurken, 1934’te neden müze yapıldığına ilişkin soruya “Türkiye Cumhuriyeti Devleti’nin 1934’teki durumundan çok daha güçlü olmasıyla, sadece maddi çıkarlarını değil, manevi çıkarlarını koruyacak güçte olmasıyla en basit şekilde anlatılabilir bu durum” ifadeleriyle yanıt verdi.

Yandaş yazar, yazısının devamında ise  “Kanı bozuk olmayan hiçbir Müslüman Türk’ün de karşı olmayacağı, olamayacağı bir durumdur. Ve ayrıca bu son durum bir şeyi daha göstermiştir ki; Türk devlet geleneği canlı bir şekilde devam etmektedir.” ifadelerini kullandı.