Ayasofya cami olursa 'lanet' üstümüzden kalkacakmış

AKP'nin iktidarının 18. yılında gündemine aldığı Ayasofya'nın camiye çevrilmesi konusu, gerici çevrelerde de yankı buldu.

Ayasofya cami olursa 'lanet' üstümüzden kalkacakmış

AKP’nin Ayasofya Müzesi’nin cami olarak yeniden ibadete açılması yönündeki çalışmalarına İsmailağa cemaatinin “ekran yüzü” olarak bilinen Ahmet Mahmut Ünlü de akıl ve bilim dışı sözleriyle destek çıkmakta gecikmedi.

Ünlü, konuya ilişkin sosyal medya hesabından yaptığı açıklamada Ayasofya için Fatih Sultan Mehmet’in ettiği iddia edilen bedduayı hatırlattıp şöyle yazdı:

“Ayasofya Câmii, Hazreti Fâtih’in ilelebed câmi olarak vakfiyesidir ve o câmi-i şerîf’i vakfetmek üzere yazdığı vakfiyesinde, “Kim ki (…) bu vakfın şartlarından birini değiştirirse açıkça büyük bir harâmı işlemiş olur, (…) Allâh’ın, meleklerin ve bütün insanların lâneti üzerlerine olsun. Ebediyyen Cehennemde kalsınlar. ” diye beyânda bulunmuştur. Ecdâdımızın vakfiyesine sâhip çıkmadığımızdan maddî-mânevî belâlar üzerimize yağmaktadır.

Ayasofya’nın, câmi olarak açılması netîcesinde “Fâtih’in bedduâsı”nın ülkenin üstünden kalkacağını öne süren gerici Ünlü, “Dolayısıyla lânetler ref olacak, akabinde ise rahmetler ve bereketler vatanımız ve milletimiz üzerine yağacaktır. Dolayısıyla bu karârı almaya hazırlanan yetkililerimizi tebrîk ediyor ve muvaffakıyetler diliyoruz.” ifadelerini kullandı.