Avukatları 'uyaran' şefin firmasını inşaat işçileri iyi tanıyor!

İnşaat işçilerinin mücadele örgütü İYİ-SEN, baro başkanlarının eylemini selamladı, başkanlara müdahale etmeye çalışılan inşaatın ait olduğu firmanın işçi düşmanı sicilini hatırlattı.

Avukatları 'uyaran' şefin firmasını inşaat işçileri iyi tanıyor!

Ankara’ya barolara yönelik saldırı hazırlığına karşı yürüyüşleri polis tarafından engellenen baro başkanları yürüyüş güzergahlarında bulunan bir noktada oturma eylemi yaparken, yakında devam eden inşaatın şefinin “uyarı”sıyla karşılaştı. İnşaat şefi, baro başkanlarından eylemlerini “işçilerin dikkatini dağıtıyor” iddiasıyla sonlandırmasını istedi.

Bu inşaat ise geçtiğimiz yıl işçilerin aylarca ücretlerinin ödenmediği, dahası alacaklarını istedikleri için gözaltına aldırıkları Elya Yapı’ya ait plaza-AVM’nin inşaatı idi.

İşçi ve emek düşmanlığı tescilli firmanın avukatlara karşı da takındığı bu düşmanca tutum üzerine İnşaat ve Yapı İşçileri Sendikası’ndan (İYİ-SEN) bir açıklama geldi.

Elya Center şantiyesinde 7 ay ödenmeyen ücretlerini isteyen işçilerin karakolara götürüldüğü belirtilen İYİ-SEN açıklamasında, işçilerin 1 gün gözaltına tutulduğu ve sendika olarak şantiye önünde eylem yaptıkları hatırlatıldı.

“Sayın Şefim biz sizleri tanıyoruz” denilerek yapılan açıklamada şu ifadeler kullanıldı:

İYİ-SEN açıklaması şöyle:

”Sayın Şefim’ biz sizleri tanıyoruz.

Şefi olduğunuz Elya Center şantiyedesinde 7 ay önce ödenmeyen ücretlerini isteyen işçiler karakola götürüldü. Bir gün gözaltında tutuldu. Sendikamız aynı noktada işçilerle eylem yaptı

Sizi tanıyoruz dün patronun bugün iktidarın kulusunuz!

Yedi ay önce gözaltında çıkar çıkmaz kalasları döviz yaparak inşaat işçileri nasıl hakkını aradıysa bugünde memleketin dört bir yanında yürüyen avukatlarda iktidarın barolara dönük müdahalesine karşı haklarını savunacaktır.”