Avukatları böyle tehdit ettiler: Dinsizler, siz muktedir olduğumuzda görürsünüz

AKP'li parti yöneticileri paylaşımlarıyla hukukçuları "dinsiz" ve "hain" ilan edip açık hedef haline getirdi.

Avukatları böyle tehdit ettiler: Dinsizler, siz muktedir olduğumuzda görürsünüz

Sık sık toplumsal yaşamı dinsel kurallara göre dizayn eden çıkışlar yapan ve ayrımcı açıklamalarıyla salgın sürecinin de ana aktörlerinden biri haline gelen Diyanet İşleri Başkanlığına eleştiriler AKP zırhıyla yasaklandı.

AKP’li Cumhurbaşkanı Tayyip Erdoğan, “Ülkemizde eğer İslam adına konuşması gereken birisi varsa, bir kurum varsa Diyanet İşleri Başkanlığıdır. Herkes haddini, yerini bilecektir.” deyip “Diyanet İşleri Başkanımıza yapılan saldırı devlete yapılan saldırıdır.” ifadeleriyle Diyanet’in saldırganlığını partisi adına en üst perdeden sahiplenmiş oldu.

Ancak Diyanet’in nikahsız birliktelikleri ve LGBT’leri hedef alan açıklamasına tepki gösteren Ankara Barosu yönetimine ‘dini değerleri aşağılama’ iddiasıyla derhal soruşturma başlatılırken AKP’li parti yöneticilerinin Baro üyesi avukatlara yönelik laikliğe rahmet okutan mesajları ise tartışma konusu dahi edilmiyor.

İşte sosyal medya hesaplarından yaptıkları paylaşımlarla avukatları “dinsiz” diyerek hedef gösteren ve “hain” ilan edip suçlayan AKP’lilerden bazıları:

Afyonkarahisar Belediye Meclisi’nin AKP’li üyelerinden biri olan Hulusi Ceylan, sosyal medya paylaşımında “Dinsiz avukatlar bu dünyada da öbür dünyada da elim yakanızda. Siz muktedir olduğumuzda görürdünüz” ifadeleriyle avukatları tehdit etti.

 

AKP Türkeli İlçe Teşkılatı Başkanı Adem Ünal, Ankara Barosu’nu “hain” ilan ettiği paylaşımında Baro’ya kayıtlara tercih getirilmesini istedi.

AKP Ankara İl Başkan Yardımcısı İbrahim Güzelgöz Baro yönetimini “dinsiz azınlık” diyerek hedef alırken “hadlerinin bildirilmesi” çağrısında bulundu.