Avukatlar Sendikası'ndan Savunma Mitingi'ne çağrı

Avukatlar Sendikası, AKP'nin çoklu baro düzenlemesine karşı, 30 Haziran'da Çağlayan Adliyesi'nin karşısında düzenlenecek Savunma Mitingi'ne ilişkin bir açıklama yayımlayarak, avukatların boyun eğmeyeceğini bildirdi.

Avukatlar Sendikası'ndan Savunma Mitingi'ne çağrı

AKP iktidarının, savunmaya yönelik saldırıları devam ederken, avukatlar ve barolar da mücadelelerini yükseltiyorlar. Avukatlar Sendikası, AKP’nin çoklu baro düzenlemesine karşı, 30 Haziran’da Çağlayan Adliyesi’nin karşısında düzenlenecek Savunma Mitingi’ne ilişkin bir açıklama yayımlayarak, avukatların boyun eğmeyeceğini bildirdi. Sendikadan yapılan açıklamada şu ifadelere yer verildi:

“Siyasi iktidar, baroların yapısına yönelik yasal düzenlemeyle bugüne kadarki hukuksuzluk alışkanlığını daha yukarıya taşımak, baroların bağımsızlığını, özerkliğini yok etmek, avukatların mücadele gücünü kırmak istemektedir. Avukatlar boyun eğmeyecektir! 30 Haziran Salı günü saat 12.30 da, Çağlayan Adliyesinin karşısındaki meydanda yapılacak olan Savunma Mitingine katılacağımızı bildiriyor, siz meslektaşlarımızı da yapılacak mitingde hep birlikte daha güçlü olmaya çağırıyoruz.”