Avukatlar Sendikası'ndan avukatlara ve adliye emekçilerine çağrı

İstanbul Barosu dün resmi sosyal medya hesabından, “İcra müdürlüklerinde yaşanılan sorunları aşağıda bulunan irtibat numaralarına bildirin şikayetleri yapalım” mesajını yazarak baro avukatlarının telefonlarını paylaştı.

Avukatlar Sendikası'ndan avukatlara ve adliye emekçilerine çağrı

İstanbul Barosu dün resmi sosyal medya hesabından, “İcra müdürlüklerinde yaşanılan sorunları aşağıda bulunan irtibat numaralarına bildirin şikayetleri yapalım. (Tutanak, daire numarası, memur bilgisi, olay tarih ve saati, talep ekran görüntüleri vb.)” mesajını yazarak baro avukatlarının telefonlarını paylaştı.

Paylaşım üzerine İcra Yargı Sendikası, Büro İş  kınama metni yayımladı. Adalet Büro Sendikası (Adalet Sen), Büro Hizmet Kolu Kamu Çalışanları Sendikası (Büro-İş), Büro Memurları Sendikası (Büro Memur Sen), İcraat Yargı Çalışanları Sendikası’ndan ise (İcra Yargı Sen) konuyla ilgili bir dizi açıklama yapıldı.

Avukatlar Sendikası’ndan yapılan açıklamada ise “Avukatlar Sendikası olarak, adliyelerde çalışma arkadaşlarımız olan adliye emekçileri ile avukatları karşı karşıya getiren ve adeta düşmanlaştıran açıklamaları kabul etmemiz mümkün değildir.” denildi.

Av-Sen açıklamasını şu çağrıyla bitirdi:

“Adliyelerin ve yargının içine bulunduğu bu durumu birbirimize karşı olarak değil, birbirimizin yanında olarak aşabileceğimizi biliyoruz. Avukatlar Sendikası olarak, yalnızca adliye emekçilerinin mensubu olduğu sendikaları değil, olumsuz koşullar altında adliyelerde görev yapmakta olan hakim, savcı ve tüm diğer çalışanları; adliyelerdeki iş yükü dahil olmak üzere adliyelerdeki çalışma koşulları, iş güvenliği ve sağlık koşullarının iyileştirilmesi konusunda birlikte mücadele etmeye davet ediyoruz.”

Sendikadan yapılan açıklamanın tamamı şöyle:

“AVUKATLAR SENDİKASI

07.12.2020

DAHA İYİ ADLİYELER İÇİN, BİRLİKTE MÜCADELE ETMEYE ÇAĞRIMIZDIR!

İstanbul Barosu tarafından sosyal medya hesaplarından yapılan “İcra müdürlüklerinde yaşanılan sorunları aşağıda bulunan irtibat numaralarına bildirin, Şikayetlerini Yapalım” şeklindeki paylaşım nedeniyle Adalet Büro Sendikası (Adalet Sen), Büro Hizmet Kolu Kamu Çalışanları Sendikası (Büro-İş), Büro Memurları Sendikası (Büro Memur Sen), İcraat Yargı Çalışanları Sendikası (İcra Yargı Sen) tarafından bir dizi açıklama yapılmıştır.

Adalet Büro-Sen tarafından yapılan “İstanbul Barosu’nu Kınıyoruz!” başlıklı açıklamada paylaşımın iş barışını bozmaya yönelik, tahrikkar ve kamu çalışanını hedef göstermeye yönelik olduğu belirtilerek, bu paylaşımın kınandığı belirtilmiştir. Bunun yanında İstanbul Barosu’nca yapılan bu paylaşımın mensupları bulunan üyelerince desteklenmediği, bu fikrin sadece olumsuz düşüncelere hakim küçük bir zümreyi temsil ettiği de açıklamada ifade edilmiştir.

Üzülerek belirtmek isteriz ki Avukatlar Sendikası olarak, adliyelerde çalışma arkadaşlarımız olan adliye emekçileri ile avukatları karşı karşıya getiren ve adeta düşmanlaştıran açıklamaları kabul etmemiz mümkün değildir. Çünkü adliyeler, adliye emekçileri ile avukatların birlikte çalışma alanları olup, adliyelere ve yargı sistemindeki aksaklıklara ilişkin sorunların üstesinden de birlikte gelmelilerdir.

Biz avukatlar, adliyede yoğun iş yükü altında, fazla mesai yapan adliye emekçileri ile Büyükçekmece ve İzmir gibi depremden hasar gören adliyelerde birlikte iş görmekteyiz.

Biz avukatlar, koronavirüs salgınının bulaş riskinin en yüksek olduğu yerler olan adliyelerde adliye emekçileri ile birlikte iş görmekteyiz.

Biz avukatlar, bu gibi doğal afetler ve salgın hastalıklar konusunda önlem alınmayan adliyelerde; mahkemelerde duruşmaların sarkmasından, icra dairelerindeki yoğunluktan veya yargı sürelerinin uzamasından, kendimizin olduğu kadar adliye emekçilerinin de olumsuz etkilendiğini ve bu durumun en yakıcı sonucunun ise halkın adalete erişiminin kısıtlanması olduğunun farkındayız.

Dolayısıyla, adliyelerin ve yargının içine bulunduğu bu durumu birbirimize karşı olarak değil, birbirimizin yanında olarak aşabileceğimizi biliyoruz. Avukatlar Sendikası olarak, yalnızca adliye emekçilerinin mensubu olduğu sendikaları değil, olumsuz koşullar altında adliyelerde görev yapmakta olan hakim, savcı ve tüm diğer çalışanları; adliyelerdeki iş yükü dahil olmak üzere adliyelerdeki çalışma koşulları, iş güvenliği ve sağlık koşullarının iyileştirilmesi konusunda birlikte mücadele etmeye davet ediyoruz.

EMEĞİNİ SAVUN, SENDİKALI OL!
BİRLİKTE DAHA GÜÇLÜYÜZ!”