Avukatlar Sendikası: Gezi Direnişi yargılanamaz!

Avukatlar Sendikası, Gezi Davası'nın duruşması öncesinde "Tüm meslektaşlarımızı Gezi’yi savunmaya, Gezi ile dayanışmaya 18 Şubat’ta Silivri’ye çağırıyoruz." çağrısında bulundu.

Avukatlar Sendikası: Gezi Direnişi yargılanamaz!

Gezi Davası’nın 18 Şubat’ta görülecek altıncı duruşması öncesinde Avukatlar Sendikası’ndan (AV-SEN) bir çağrı açıklaması geldi.

“Gezi Direnişi Yargılanamaz!” başlıklı açıklamada şöyle denildi:

“Türkiye’de yurttaşların anayasal kullanımlarının en onurlu ve en parlak örneği Gezi Direnişi yargılanıyor.

Bu dava, Gezi Direnişi’ne katılam tüm insanların ve bununla da sınırlı kalmayarak mevcut iktidarın tüm uygulamalarına karşı olan herhangi bir insanı,  tüm farklı düşünceleri, şiddetsiz eylemleri, örgütlenme özgürlüğünü, dayanışmayı ve hatta dostluğu, yoldaşlığı yargılıyor. Hedefe, muhaliflerin siyaset yapma hakkı koyularak; siyasi olarak eleştirilebilen bir yönetime itiraz etmek, devlete karşı işlenmiş bir suç olarak kabul edilmeye çalışılıyor.

Hazırlanan mütaalada hiçbir gerekçe olmaksızın savcı tarafından; yargılanan 3 sanık için ağırlaştırılmış müebbet, diğer sanıklar için 20’şer yıl hapis cezası verilmesi talep ediliyor. Tanığın savunma avukatlarından kaçırılması, tanık ifadelerinin savunma avukatlarından saklanması, mütalaada suça ilişkin hiçbir gerekçe bulunmaması gibi baştan sona usulsüzlükler ile gerçekleşen bu yargılamadan adil bir sonuca ulaşılmayacağı açıkça ortaya konuluyor.

Gezi direnişi suç değildir. Yargılanamaz. Bu nedenle tüm meslektaşlarımızı Gezi’yi savunmaya, Gezi ile dayanışmaya 18 Şubat’ta Silivri’ye çağırıyoruz.”