AVM'lerdeki kafe ve restoranlar da kısıtlamaya dahil

AVM içinde bulunan kafe, lokanta ve restoran gibi yeme içme yerleri 10.00-20.00 saatlerinde sadece paket servis veya 'gel­-al' hizmeti verecek.

AVM'lerdeki kafe ve restoranlar da kısıtlamaya dahil

Dün AKP’li Cumhurbaşkanı Tayyip Erdoğan’ın açıklamalarının ardından kamuoyu, kısıtlamaları anlamakta bir hayli zorlanmıştı. Uzun süre sosyal medyada tartışılan kısıtlama kararlarını haber programları dahi net olarak aktaramazken, yanlış bilgilendirmeler de yapılmıştı.

İçişleri Bakanlığı’nın, Cumhurbaşkanlığı Kabinesi’nde dün alınan kararlar doğrultusunda hazırladığı Covid-19’la mücadelede uygulanacak tedbirlere ilişkin yeni genelgede alışveriş merkezleri içindeki kafe ve restoranlara ilişkin kararlar da yer aldı.

Bakanlığın genelgesinde, restoran, lokanta, pastane, kafe, kafeterya gibi yeme ­içme yerlerinin 10.00-20.00 saatlerinde sadece paket servis veya ‘gel-­al’ hizmeti verecek şekilde açık olabileceği, bu iş yerleri ile online yemek sipariş firmalarının saat 20.00’den sonra sadece telefonla ya da online sipariş üzerine paket servis hizmeti verilebileceği belirtildi.

AVM’lerde bulunan kafe, lokanta ve restoran gibi yeme içme yerlerinin de bu kapsamda olduğu, söz konusu yerlerde yemek için kullanılan masalardaki oturma düzenlerinin kaldırılacağı öğrenildi.

CUMA SAAT 20.00’DEN İTİBAREN

Buna göre, AVM içindeki bu iş yerleri de 10.00-20.00 saatlerinde sadece paket servis veya ‘gel­-al’ hizmeti verecek. Genelge uyarınca AVM’ler, saat 20.00 itibarıyla kapanacağından bu iş yerleri de faaliyetlerini aynı saatte sonlandıracak.

Genelgeyle, yeme ­içme yerlerinin yanı sıra market, berber, kuaför ve güzellik merkezleri, sinema salonları, kahvehane, kıraathane, kır bahçesi, internet kafe/salonu, elektronik oyun salonları, bilardo salonları, lokaller ve çay bahçeleri, halı sahalar ile sokağa çıkma kısıtlamasına ilişkin yeni kararlar alınmıştı. Yeni tedbirler, 20 Kasım Cuma günü saat 20.00’den itibaren geçerli olacak.