AVM patronları, tüm markaları tam kadro çalışmaya çağırdı

Alışveriş Merkezleri ve Yatırımcıları Derneği, AVM'lere gidilmemesi çağrısına tepki gösterdiği açıklamasında tüm markaların mağazalarında 1 Haziran itibariyle tam kadro çalışılması 'tavsiye'sinde bulundu.

AVM patronları, tüm markaları tam kadro çalışmaya çağırdı

AVM patronlarının örgütü AYD (Alışveriş Merkezleri ve Yatırımcıları Derneği), 1 Haziran itibariyle tüm AVM’lerin tam kadro ve tüm markaları ile açılması çağrısı yaptı.

AKP’li Cumhurbaşkanı Tayyip Erdoğan’ın 4 Mayıs tarihli basın açıklamasıyla duyurulan “normalleşme” programı kapsamında, AVM’lerin 11 Mayıs 2020 tarihi itibariyle faaliyete geçtiği hatırlatılan açıklamada, mağazalarda gerçekleşen ciroların “umut verici” seviyelere çıktığı belirtildi ve bunun “memnuniyet verici” olduğu ifade edildi.

“1 Haziran’da güçlü bir şekilde ekonominin çarklarını çevirmeye hız vereceğiz. Ülke ekonomisi ve özellikle Türk Organize Perakendecilik Sektörü için hayati öneme sahip AVM’lerin bünyesinde yer alan 58 Milyar dolarlık yatırım değerine sahip olan ve 520 bin kişiye istihdam sağlayan ekosistemi korumak için gerekli her türlü adımı atacağız.” denilen açıklamada, AVM’lere gidilmemesi çağrısına da “tepki” gösterilerek “Bu adımlar kapsamında ekosistemimize zarar verecek şekilde basında AVM’lere gidilmemesi yönünde mesnetsiz ifadelerin bir karşılığının olmadığı da yapılan denetimlerde ortaya çıkmaktadır.” iddiasında bulunuldu.

TAM KAPASİTEYLE ÇALIŞMA ÇAĞRISI

“Bu nedenle 1 Haziran itibariyle tüm AVM’lerin tam kadro ve tüm markaları ile açılarak ekonomiye katkı sağlama amacına destek olmasını önermekteyiz.” denilen açıklamada, “Bu çerçevede Ramazan ayında olmamız nedeniyle önerilen esnek çalışma saati uygulamasının da her AVM özelinde tekrar değerlendirilmesini, çalışma saatinde, şartların gerektirmesi halinde, kalıcı olmamak kaydıyla her iki taraf menfaatine en uygun saatin belirlenmesi hususunda da tarafların işbirliği içerisinde olmasını tavsiye ediyoruz.” çağrısı yapıldı.