Avcılar'da balkonları çöken bina ile ilgili kaymakamlıktan açıklama: 2 işçi yaralandı

Avcılar'da 5 katlı binanın balkonunun çökmesi sonucu 2 işçi yaralandı.

Avcılar'da balkonları çöken bina ile ilgili kaymakamlıktan açıklama: 2 işçi yaralandı

İstanbul Avcılar’da 5 katlı binanın en üst katındaki balkonun çökmesi sonucu 2 işçi yaralandı. Binada yaşayan vatandaşlar tahliye edilirken, apartman mühürlendi. Hastaneye kaldırılan yaralanan işçilerden birinin durumunun ağır olduğu öğrenildi. Avcılar Kaymakamlığı yaptığı açıklamada balkonları çöken binanın kentsel dönüşümde olduğunu belirtti.

Olay, Avcılar Merkez Mahallesi Demir Sokak’ta yaşandı. 1985 yılında yapılan ve kentsel dönüşüm çalışmaları kapsamında boşaltılma aşamasında olan 5 katlı binanın 3, 4 ve 5’inci kat balkonları bir anda büyük bir gürültü ile çöktü.

İhbar üzerine olay yerine çok sayıda itfaiye, polis ve sağlık ekibi sevk edilirken, yaralılar ilk müdahalenin ardından çevre hastanelere kaldırıldı. İtfaiye ve polis ekiplerinin olay yerindeki çalışmaları ise devam ediyor.

Avcılar Kaymakamlığı’ndan açıklamasında, ”Bugün saat 14.30 sıralarında ilçemiz Merkez Mahallesi Demir Sokak’ta bulunan ve kentsel dönüşüm sebebiyle boşaltılan binada balkon demirlerinin sökülmesi sırasında çökme meydana gelmiştir.

Olayda yaralanan 2 inşaat işçisi, 112 Acil Sağlık ekiplerince çevredeki hastanelere sevk edilmiştir. Yaralılarımıza Allah’tan acil şifalar diliyoruz” ifadelerini kullandı.