Ateizm Derneği'nden gericilere yanıt

"Zihinlerinde yarattıkları bu cehennem ateşi elbet bir gün karanlığa gömülür, ama ateizmin ve aydınlanmanın can verdiği bilim ve akıl güneşi, binlerce yıldır akıl tutulması yaşayan birkaç "gafil"in üflemesiyle sönmez, sönmeyecektir!"

Ateizm Derneği'nden gericilere yanıt

Geçtiğimiz gün Gerici Yeni Akit Gazetesi Yazı İşleri Müdürü Ali Karahasanoğlu, yeni tip Koronavirüs salgını öncesi ateistlerin ‘lay lay lom’ yaşadığını iddia ederek, hem Rusya’nın hem ABD’nin mikroskobik olarak görüntülerini yayınladığından bihaber, “‘Görmediğin şeye inanma kardeşim.. Görmediğin şey, yok demektir.. Görmelisin ki, var olduğuna inanasın…’ diyen, acziyetinin farkında olmayan gafillerimiz vardır. Şu son olaydan sonra. Kendilerini pek ortalıkta göremiyoruz.” satırlarını yazmıştı.

Karahasanoğlu’nun, “Bir yandan da bu felaketin bir çözüme kavuşacağı ümidi ile ateizm iflas ediyor, Allah’a olan inanç kuvvetlenmiyor mu?” ‘düşünce’sini bugün de Türkiye gazetesi yazarı çeşitlendirerek, “koronavirüsün, “ateistlerin en çok olduğu ülke”den çıkmasında bir ‘hikmet’ var!” diye buyurmuştu.

Işıkçılar cemaatinin yayın organı Türkiye gazetesinde Yücel Koç da tıpkı Karahasanoğlu gibi virüsün görülemediğini iddia ederek; yazısında “‘Gözüyle görmediğine inanmayan’ ateistlerin en çok olduğu ülkeden yayıldı üstelik…” ifadelerini kullandı.

Ateizm Derneği ise dün konuyla ilgili bir açıklama yayınladı.

AKIL VE BİLİM TEK ÇÖZÜM

“Hala buradayız! Karanlığa ışık tutmaya devam edeceğiz.” başlığıyla yapılan açıklamada, “Salgınları ve ölümcül hastalıkları Tanrı’nın lütfu veya gazabı ve biricik kanıtı olarak gören “şaklabanlar”, camilerin toplum sağlığı adına kapatılmasını 2 haftadır bas bas bağıran, aklın ve bilimin tek çözüm olduğunu ve insanlığın bu felaketten ancak bilimle çıkacağını savunan bizlere mi saldırıyor?” denildi.

Açıklamanın devamında şu satırlara yer verildi:

“Sözümüz dürüst, iyi niyetli inananlara değildir. Sözümüz, kendilerini gazete sanan bir çaput parçasının yazarlarına, yetkililerine ve destekçilerinedir. Ne ironiktir ki bu saldırı aslında yenilgilerinin itirafı ve yobaz düşüncelerinin iflasıdır. Gerici kesimin “lay lay lom” yaşadığını iddia ettiği biz ateistler, corona virüsü bir lütuf ya da gazap olarak değil, bir doğa gerçeği olarak kabulleniyor ve çareyi dualardan değil temel bilimlerden, tıptan ve kendilerini insanlığa adamış aydın insanların elinden bekliyoruz.

Bizim endişemiz, dincilerin beklediği cehennem ateşi değil cehalet virüsüdür. Zihinlerinde yarattıkları bu cehennem ateşi elbet bir gün karanlığa gömülür, ama ateizmin ve aydınlanmanın can verdiği bilim ve akıl güneşi, binlerce yıldır akıl tutulması yaşayan birkaç “gafil”in üflemesiyle sönmez, sönmeyecektir!”