Atatürk'ün Yürüyen Köşk'ünde kına gecesi

Yalova’daki Yürüyen Köşk’ün bahçesinde, AKP'li belediye başkan adayı Aydın Demirel, kızı için kına gecesi düzenledi.

Atatürk'ün Yürüyen Köşk'ünde kına gecesi

Yalova’da müze olarak kullanılan Yürüyen Köşk’te, AKP’den belediye başkanı ve milletvekili adayı Aydın Demirel’in kızı Sevdenur için sazlı sözlü kına gecesi düzenlendi.

ANKA‘dan Mehtap Belen’in haberine göre sadece kadınların davetli olduğu kına gecesi nedeniyle, Atatürk müzesinin avlusunda bulunan kafeye gelen vatandaşlar geri çevrildi. Kına gecesinde davetlilerin yeni tip koronavirüs tehdidine rağmen maske takmadıkları ve ve sosyal mesafe kuralına aldırmadıkları dikkat çekti.

ESKİ BAŞKAN: ATATÜRK’E SAYGISIZLIK

İçişleri Bakanlığı kararıyla Yalova Belediye Başkanlığı görevinden uzaklaştırılan CHP’li Vefa Salman, sözkonusu eğlence organizasyonuna ilişkin yaptığı açıklamada, “Atatürk’ün manevi şahsiyetine yapılan bir saygısızlıktır ancak bunu yapanlardan çok, buna izin verenler Yalova’lıların onuru ve gururunu inciltmişlerdir” dedi.

“Yürüyen Köşk sadece Yalova’nın değil, dünya markasıdır. Manevi önemi bulunan bu köşkte kına gecesi düzenlemek kabul edilir şey değil” diyen Salman, tepkisini şu sözlerle dile getirdi:

“Son günlerde Atatürk’ü itibarsızlaştırma çalışması, Yalova’da da ne yazık ki Yalova’yı yönettiğini sananlar tarafından da yapılmaya başlandı. Yalova’nın markası sıradanlaştırılmaya, gözden düşürülmeye, hatta unutturulmaya çalışılıyor. Atatürk’e karşı yapılan saygısızlık karşısında durmamak mümkün değil, kamu vicdanı Yalova’da ayaklar altına alınıyor, incitiliyor. 19 Temmuz’da da Yalova’nın kurtuluşunu görmezden gelerek, önemsemeyerek, geçiştirdiler. Şunu kimse unutmasın Yalova Atatürk’ün kentidir, bilim kenti diye taçlandırdığı bir kenttir. Bu gün Yalova, Yalova ise bunu Gazi Mustafa Kemal Atatürk’e borçludur. Sanki Yalova’da kına gecesi yapacak başka yer kalmadı gibi, Yalova Belediyesini yönetenler hangi akla hizmet kına gecesine tahsis ettiler bunu anlamak mümkün değildir”

Yalova’daki ‘Yürüyen Köşk’ adı, Mustafa Kemal Atatürk’ün verdiği karardan geliyor. Köşk, bahçesinde bulunan dört yüz yıllık çınar ağacının dalının kesilmesine Atatürk tarafından izin verilmediği için altına döşenen raylarla 4 metre, 80 cm kaydırılmıştı. Bu nedenle Yürüyen Köşk adını alan yapı müze olarak kullanılıyor.