Atatürk'ün açtığı hastanenin, 'ikinci yılını' kutladılar

Kayseri'de Atatürk tarafından 96 yıl önce açılan hastanenin iki yıl önce ismi değiştirildi. Hastane, sosyal medyadan yaptığı paylaşımda "ikinci yıl dönümünü" kutladı.

Atatürk'ün açtığı hastanenin, 'ikinci yılını' kutladılar

Kayseri’de 14 Ekim 1924 tarihinde Atatürk’ün açtığı Memleket Hastanesi, iki yıl önce ismi değiştirilerek Kayseri Devlet Hastanesi adını aldı. Hastanenin sosyal medya hesabından yapılan paylaşımda ise “Memleketimin hastanesi Kayseri Devlet Hastanesi 2 yaşında” denildi.

Paylaşıma tepki gösteren CHP Kayseri Milletvekili Çetin Arık, bunun, şehir hastanesi yapılmak için kapısına kilit vurulmak istenen hastaneye karşı saygısızlık olduğunu söyledi.

“ŞEHİR HASTANESİ İÇİN KAPISINA KİLİT VURMAYA KALKTILAR”

Arık şu ifadeleri kullandı: Yalan hem de kuyruklu yalan. Şehir Hastanesi için kapısına kilit vurmaya kalktıkları, onlarca yıl yüz binlerce hastaya derman olan Kayseri Devlet Hastanesi’ni sanki 2 yıl önce açılmış gibi göstermek bu ülkeye bu ülkenin değerlerine büyük bir saygısızlıktır. Kutladıkları şey Kayseri Devlet Hastanesi’nin açılışı değil olsa olsa Kayseri Şehir Hastanesi için peşkeş çekilen kamu yatırımları, kullanıldırılmayan yatak kapasitesidir.

“İSMİMİZİN 2. YILI…”

Hastane ise tepkilerin artması üzerine bir paylaşımda daha bulundu. Bu kez, “İsmimizin 2. yılını kutlar, tüm hemşerilerimize sağlıklı ömürler dileriz” ifadelerinin kullanıldığı açıklamada hastanenin tarihi mekânı ve binalarının kapandığı söylendi.

Hastaneden yapılan ikinci açıklama şöyle:

Hastanemizin eski tarihi mekânı ve binalarının yerine 1 Haziran 2018’de Kayseri Eğitim ve Araştırma Hastanesi’nin kapanmasıyla Kayseri Devlet Hastanesi olarak yeni ismiyle açılmıştır. Emeği geçen herkese teşekkürler. Bu vesileyle yeni ismimizin 2. yılını kutlar, tüm hemşerilerimize sağlıklı ömürler dileriz.