Pistleri yok ederek yapılan inşaat Meclis gündeminde

Atatürk Havalimanı’ndaki hazır binalar yerine farklı noktada yapımına başlanan pandemi hastanesi Meclis gündemine taşındı.

Pistleri yok ederek yapılan inşaat Meclis gündeminde

Atatürk Havalimanı’nda mevcut alt yapısı hazır bina ve tesislerin dönüştürülmesi yerine 17/35 pistleri yıkılarak yapılan sahra hastanesi için TBMM’ye soru önergesi sunuldu.

Konuyu Meclis’e taşıyan CHP Zonguldak Milletvekili Ünal Demirtaş  Sağlık Bakanı Fahrettin Koca’ya “Vaka ve ölüm sayısının artması beklenmekte ve salgın hastanesi yapılması elzem ise neden Atatürk Havaalanı’nın mevcut terminal binaları veya oteli hastaneye dönüştürülmemektedir? Havaalanının pistleri kullanılamaz hale getirilerek, arsası yapılaşmaya mı açılacak?” diye sordu.

Atatürk Havalimanı’ndaki hastanenin bitmesiyle iki pistin artık kullanılamayacağına işaret eden ve büyük bir israfa imza atıldığını belirten CHP’li Demirtaş, Bakan Koca’nın yanıtlaması istemiyle sunduğu soru önergesinde şunları dile getirdi:

“Oysa Atatürk Havalimanı’nın hemen hastaneye çevrilebilecek terminal ve otel binaları vardır. Terminal binaları veya otelin daha kısa zamanda veya daha ucuz maliyetle hastaneye dönüştürülme imkanı varken, daha uzun zamanda ve çok daha büyük maliyetle yeni hastane yapılarak, stratejik öneme sahip olan Atatürk Havalimanı’nın bu şekilde kullanılamaz hale getirilmesi hem israftır, hem de akla başka sorular getirmektedir. Atatürk Havaalanı’na bu şekilde hastane yapıp pistleri kullanılamaz hale getirilerek, ileride havaalanı arsası yapılaşmaya mı açılmak istenmektedir.”