Aşiret üyeleri 'eylem'de: Gururumuz Binali Yıldırım

Badıllı aşireti üyeleri "eylem"lerinde "Tüm desteğimiz gururumuz olan aşiretimizin bir ferdi olan Binali Yıldırım Beyle beraberdir." dedi.

Aşiret üyeleri 'eylem'de: Gururumuz Binali Yıldırım

‘İyi Parti’li Levent Özeren, AKP İzmir Milletvekili Binali Yıldırım’ın eşi Semiha Yıldırım hakkında, sosyal medyada hakaret içerikli sözler paylaştığı gerekçesiyle tutuklanmıştı. Bu olayın ardından Yıldırım’a Şanlıurfa’nın Birecik ilçesinde toplanan ve kendilerini “aşiret” olarak tanımlayan gruptan destek geldi.

Birecik ilçesine bağlı Kural Mahallesi’nde toplanan grup adına konuşan Avukat Hamdi Dirier, Binali Yıldırım’la Badıllı aşiretinin aynı koluna mensup oldukları için akraba olduklarını öne sürdü, Binali Yıldırım’ın da sürekli Badıllı aşiretine mensup olduğunu söylediğini aktardı.

Yıldırım’ın 15 yıl Ulaştırma Bakanlığı, Başbakanlık ve TBMM Başkanlığı yaptığını hatırlatan Dirier, “Gururumuz olan Binali Yıldırım’ın başarılarının arkasında bulunan eşi Semiha Yıldırım hanımefendiye yönelik saygısızca, fütursuzca, terbiyesizce eleştiren Levent Özeren adlı şahsı en basit tabirle kınayıp lanetlediğimizi ifade ediyoruz. Tüm desteğimiz gururumuz olan aşiretimizin bir ferdi olan Binali Yıldırım Beyle beraberdir. Biz burada Levent Özeren’in hukuk çerçevesinde cezalandırılmasını istiyoruz. Ki bu anlamda tutuklandı. Biz buradan onu protesto ediyoruz. O hakarete tepki olarak oturma eylemi gerçekleştiriyoruz” ifadelerini kullandı. Özeren’e tepki olarak bir dakikalık oturma eylemi gerçekleştiren mahalle sakinleri açıklamayı sonlandırdı.