'ASELSAN Katar'a satılacak' iddiası

Tank Palet Fabrikası tartışması sürerken yeni bir “özelleştirme” iddiası gündeme geldi.

'ASELSAN Katar'a satılacak' iddiası

Sakarya’da Tank Palet Fabrikası’nın Ethem Sancak ve Katar ortaklığındaki BMC’ye devri sonrası savunma sanayiinde yeni bir özelleştirme iddiası gündeme geldi.

Yeniçağ gazetesi yazarı Yavuz Selim Demirağ, “Tank Palet’ten sonra sıra ASELSAN da mı?” başlıklı yazısında, ASELSAN’ın Katar’lı şirkete satılmak istendiğini öne sürdü. ASELSAN’ın yönetimine Menzil cemaatinden isimlerin geldiğini iddia eden Demirağ, şirkette maaş ödemede de sorun yaşandığını belirtti ve “ASELSAN personel maaşına sıkışınca çare KATAR… Önümüzdeki günler bunu tartışacağız. Haberiniz olsun!.. ASELSAN’dan sonra sırada HAVELSAN ve ROKETSAN var.” ifadelerini kullandı.

Demirağ’ın yazısında ilgili bölüm şöyle:

“Bir dönem 1919 cep telefonu yaparak dünyaya kafa tutan ASELSAN; asrın liderinin kararlı (!) tutumu yüzünden ne hallere düştü bilen var mı?”ASELSAN çökmek üzere. Dolar 7 lirayı bulduğu günlerde Reis’in talimatı ile dövizleri bozduran ASELSAN tam 80 milyon TL zarar etti. Yönetim Kurulu ayrı dert. Menzil’in generalleri geldi. Genel Müdür aynı zamanda Yönetim Kurulu Başkanı ve 80 bin TL maaş alıyor. Yerli İHA vs hep hikaye. Personel maaşını ödemek için devlet bankalarından kredi almaya başladılar. Kurtuluş reçetesi ne biliyor musunuz? ASELSAN’ı da Katar’lı şirkete satmak!.. Katar’lı şirketin sözde satın aldığı yada kiraladığı şirkette ‘Altay tankı’ ne durumda? Motor yok! Şanzuman yok! Güç monitörü yok!”

“ASELSAN personel maaşına sıkışınca çare KATAR… Önümüzdeki günler bunu tartışacağız. Haberiniz olsun!.. ASELSAN’dan sonra sırada HAVELSAN ve ROKETSAN var. Bir dönem milli diye övündüğümüz bu kuruluşlardan da iyi kokular gelmiyor. Aselsan ve BMC’yi yazmaya devam edeceğim…”