Arınç partisinin Soros'la iş birliğini anlattı: Baş tacımızdı...

Cumhurbaşkanlığı Yüksek İstişare Kurulu üyesi Bülent Arınç, ABD'li para babası ve spekülatör George Soros'un Türkiye'deki uzantılarıyla yaptıkları işleri anlatırken "Kendimize saygımız olmalı" dedi.

Arınç partisinin Soros'la iş birliğini anlattı: Baş tacımızdı...

Cumhurbaşkanlığı Yüksek İstişare Kurulu üyesi Bülent Arınç, AKP’den istifa ederek yeni parti kuran Ahmet Davutoğlu ve yeni parti çalışmalarındaki Ali Babacan’la ilgili parti içerisinden gelen eleştiriler için konuştu.

Saadet Partisi’nin yayın organı TV5’e konuşan Bülent Arınç, Ahmet Davutoğlu ve Ali Babacan’a, ‘hain’ diye yaklaşılmasının da “istenmeyen tartışmaları gündeme getireceği” uyarısında bulundu.

“TESTİ ÇATLAR”

Arınç, Davutoğlu ve Babacan’a yönelik eleştirilere ilişkin “Birlikte olduğumuz dönemlere ait suçlamalar yapılırsa, onlar da meşru müdafaa haklarını kullanır. Belki de mahrem kalması gereken konuları kendilerini savunmak adına konuşabilirler. Bu da testiyi çatlatır. İki tarafa da zararı olur.” yorumunu yaptı.

“SOROSÇULAR BAŞ TACIYDI”

“Soros’la morosla ilgili de şeyler var. Benim kabul edemediğim şeyler.” diyen Arınç, “Bunun Türkiye’deki temsilcisi Can Paker’di. Can Paker o zaman TESEV’de bulundu. TESEV’in araştırmalarını da biz done olarak kullanırdık. Bana belki 5 defa gelmiştir Etyen Mahcupyan’la birlikte. O zaman baş tacı ettiğimiz, şu anda bir yerlerde baş tacı olan insanların ‘Vay Sorosçu’ diye suçlanması yanlış. Kendimize saygımız olmalı.” ifadelerini kullandı.

“DAĞA MI ÇIKSINLAR?”

KHK ile atılan ancak takipsizlik ve beraat kararı alanların görevlerine dönmelerine izin verilmemesine de “tepki” gösteren Arınç “150 bin kamu görevlisi ihraç edildi. Haksızlığa uğradığını iddia edenler oldu. OHAL kalktı ve bu kişilerden aç kalanlar var. Yüzde 10 nispetinde işe iade edildi. Bu da yeterli değil. Hakkında takipsizlik kararı verilmiş, beraat etmiş insanlar sadece ihraç edilmekle kalmadı. Yurt dışı çıkış yasağı var, pasaportlarına el konuldu. Kimse iş vermiyor. Ben de isyan ediyorum, bu adam dağa mı çıksın yani. Bunlar da inançlı insanlar. Bir yargı kararına itibar etmeyecekse neye itibar edeceğiz. Bu insanlar eziliyor, yarına dönük güvenleri kalmıyor.” dedi.