Arınç: Cumhurbaşkanı çok ağır konuştu, rencide oldum

Bülent Arınç, Erdoğan'ın tepkisi üzerine yeni bir açıklama yaparak, "Ben başkaları gibi Twitter’dan, Instagram’dan istifa etmem. Oluşan durumla ilgili, Sn. Cumhurbaşkanı ile bizzat görüşmeyi bekliyorum." dedi.

Arınç: Cumhurbaşkanı çok ağır konuştu, rencide oldum

Cumhurbaşkanlığı Yüksek İstişare Kurulu Üyesi Bülent Arınç, Selahattin Demirtaş ve Osman Kavala ile ilgili sözlerine AKP’li Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’ın tepki vermesi üzerine yeni bir açıklama yaptı.

Arınç, Posta Gazetesi’nden Murat Çelik’e yaptığı açıklamada henüz istifa etmediğini Erdoğan’la bizzat görüşeceğini ifade etti. Ayrıca, “Ben başkaları gibi Twitter’dan, Instagram’dan istifa etmem.” diyen Arınç, bu sözleriyle İçişleri Bakanı Süleyman Soylu ve eski Hazine ve Maliye Bakanı Berat Albayrak’ın sosyal medyadan istifa etmesine göndermede bulundu.

Arınç’ın açıklamaları şöyle:

“- Ben duygusal bir insanım. Dünkü konuşma beni çok rencide etti. Sayın Cumhurbaşkanı çok ağır bir konuşma yaptı. İstifa ettiğim yönünde bazı söylentiler çıkmış ama şu an için bu doğru değil. Ben başkaları gibi Twitter’dan, Instagram’dan istifa etmem. Oluşan durumla ilgili, Sn. Cumhurbaşkanı ile bizzat görüşmeyi bekliyorum.

“YİK’TEN AYRILACAĞIM”

Konuyla ilgili AKP’ye yakın İnternethaber‘e de konuşan Arınç, burada da şunları söyledi:

“Dozu çok fazla bir konuşma… Sayın Cumhurbaşkanımızın böyle bir konuşma yapacağını tahmin etmiyorum. Kim bu konuşmayı hazırladı ona bakmak lazım. Cumhurbaşkanımız Recep Tayyip Erdoğan’ı yıpratmamak için YİK’ten ayrılmayı düşünüyorum. Gündüz cumhurbaşkanımızla randevumuz vardı. Doğu Akdeniz’deki gemi krizinden dolayı ertelendi. Bu akşam sayın cumhurbaşkanımızla görüşeceğim.

HAKKIM HELALDİR

Habertürk’teki söyleşide isim vermem yanlış olabilir. Ama bu kadar sert bir açıklamaya maruz kalmam üzücü. Üzülüyorum. cumhurbaşkanımızın genel prensipleri var. Kendisini yıpratmamak için istifamı vereceğim. Cumhurbaşkanımız ne derse kabulümdür. Hakkım helaldir. Ben şahsi görüşümü söyledim. İbrahim Kalın çok güzel bir açıklama ile benim şahsi görüşüm olduğunu söyledi. Ben cumhurbaşkanımızın 45 yıllık dava arkadaşıyım.

(Babacan ve Gül’le harekete edeceği iddiası) Büyük şerefsizlik. Başka yere gitmem söz konusu değil. Ben dava adamıyım. Davamı bırakıp bir yere gitmem. Gidemeyenlerin köyü diye bir yazı vardı. Ben o köyün müdavimiyim. Ben bu arkadaşlara yanlış yaptıklarını ilk günden itibaren söyledim. Hayırlı olsun demedim, demeyi de düşünmüyorum. Böyle bir yakıştırmanın bana yapılması ahlaksızlıktır büyük şerefsizliktir.”