Arif Şirin'e İBB sahip çıktı: 'Milliyetçi arkadaşların yardımıyla...'

Ülkücü Arif Şirin’in ölüm yıl dönümü için yapılacak anma programı, AKP’li Üsküdar Belediyesinin engeline takılmıştı. Programın İBB’ye ait bir salona alındığı öğrenildi.

Arif Şirin'e İBB sahip çıktı: 'Milliyetçi arkadaşların yardımıyla...'

‘Ozan Arif’ diye bilinen, MHP’yle anılan bir isimken Bahçeli yönetimiyle ters düşen Arif Şirin’in ölüm yıl dönümü için yapılacak anma programı İBB’ye ait bir salonda yapılacak.

Şirin için yapılacak “anma”nın ilgili gerekli bütün izinlerin günler öncesinden alınmış olmasına rağmen AKP’li Üsküdar Belediyesi’nin engeline takıldığı, Belediye Başkanı Hilmi Türkmen’in programın iptaline ilişkin “Ankara’dan gelen baskı”yı gerekçe gösterdiği belirtilmişti.

Anmanın tertip komitesinden bir isim, MHP muhaliflerine yakınlığıyla bilinen Yeniçağ‘a yaptığı açıklamada, “İBB’de çalışan milliyetçi arkadaşlarımızın yardımıyla büyükşehir belediyesine ait bir salonu ayarlayabildik” ifadelerini kullandı.

Neredeyse tüm “beste” ve “şiir”lerinde ırkçılık ve faşizm güzellemesiyle nefret ve düşmanlık pompalayan Şirin, son olarak Hrant Dink’in katlini selamladığı ve katiller Ogün Samast ile Yasin Hayal’i övdüğü ‘Plan yapmayın plan’ isimli bir ‘şiir’ yazmış, İsmail Türüt de bu sözler için aynı isimle şarkı yapmıştı.