Antep'te Erdoğan'ın çaylı mitingine katılan Ahmet Ziylan öldü

Ziylan'ın ölüm sebebinin açıklanmaması akıllara koronavirüse yakalanma ihtimalini getirdi.

Antep'te Erdoğan'ın çaylı mitingine katılan Ahmet Ziylan öldü

Antep’in bilinen isimlerinden Hacı Ahmet Ziylan bugün sabaha karşı öldü. 85 yaşındaki Ziylan’ın ölüm haberini Onursal Başkanı olduğu Araştırma Vakfı duyurdu.

Ziylan, Türkiye’de ayakkabı sektörünün öncülerinden birisi olarak biliniyor. 1960 yılında küçük bir atölyeyle başladığı ayakkabı işine Kinetix, Polaris gibi markaları yaratan Ziylan, 2000 yılında ayakkabı marketi FLO’yu kurmuştu.

Geçtiğimiz günlerde AKP’li Cumhurbaşkanı Tayyip Erdoğan, Gaziantep’te, Diyanet İşleri Başkanlığı Hacı Ahmet Ziylan Eğitim Merkezi Müdürlüğünün açılışını gerçekleştirmişti. Erdoğan, koronavirüse verdiği çay dağıtma görüntüleri ile sosyal medyanın gündemi olmuştu.

Ziylan’ın ölüm sebebinin sır gibi saklanması akıllara koronavirüse yakalanma ihtimalini getirdi. Zira, Antep’teki mitingde ve “Hacı Ahmet Ziylan Eğitim Merkezi Müdürlüğü” adını taşıyan yerin açılışında tedbirsizlik söz konusuydu.

Gaziantep Büyükşehir Belediye Başkanı Fatma Şahin, Ziylan için paylaştığı baş sağlığı mesajında “Sevgi, ilgi, bilgi, sabır, sebat, kanaat” düşüncesini hayatının bir parçası yapan; benim de uyguladığım “şikayet etme, çare bul” düşüncesini çevresine aşılayan, Gaziantep duayenlerinden Ahmet Mukdat Ziylan’ı kaybettik. Ailesine, sevenlerine sabır, kendisine rahmet diliyorum.” ifadelerini kullandı

Öte yandan, Gaziantep yerel medyası ölüme ilişkin koronavirüs iddiasını dile getirdi. Olaymedya.com sitesinin haberinde, “Gaziantep’in büyük değerlerinden biri olan ve geçtiğimiz günlerde Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan tarafından Hacı Ahmet Ziylan Eğitim Merkezi açılışı sırasında Ziylan’ın koronavirüs olduğunu söyledi. Ve bundan da büyük üzüntü duyduğunu açıkladı. Ve ardından da Ahmet Ziylan vefat etti.” ifadelerine yer verildi.